Home Π.Ε. Φωκίδας Το βίντεο που διαψεύδει τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
Π.Ε. Φωκίδας - 28 Σεπτεμβρίου, 2017

Το βίντεο που διαψεύδει τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

 Διαψεύδει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β.Κατσαγούνος τη χρηματοδότηση έργων

Αδιάψευστος μάρτυρας ηχητικό ντοκουμέντο
-Για τη χρηματοδότηση των έργων, τα οποία αποκαλούσε δράσεις, του περιφερειακού Άμφισσας, του πάρκιγκ βαρέων οχημάτων, του πάρκου ελιάς και της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας Ησαΐα και της Λ.Σαλώνων δεσμεύτηκε συγκεκριμένα.

Κοντή μνήμη πρέπει να έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος, αλλιώς δεν εξηγείται η απάντησή του σε σχόλιο της εφημερίδας μας, στο οποίο διαψεύδει ότι δεσμεύτηκε για σειρά έργων που περιλαμβάνονται στο ΣΟΑΠ, παρότι για τις δεσμεύσεις του υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο.

Η απάντηση του κ. Κατσαγούνου

Στην απάντησή του ο κ. Κατσαγούνος παραδέχεται μόνο τη χρηματοδότηση του περιφερειακού δρόμου και αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 
ΑΜΦΙΣΣΑ 27-9-2017
Στο περί παροχολογία σχόλιο της εφημερίδας «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» (φύλλο 2773 της 26-9-2017), θέλουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1. Με την παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Κατσαγούνος κατά την παρουσίαση του «Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άμφισσας» μετέφερε την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη προς την κατεύθυνση αυτή και συνέδραμε το Δήμαρχο Δελφών στην προσπάθειά του να δημιουργήσει με εργαλείο το Σχέδιο αυτό, τις υποδομές και τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για μια σύγχρονη πόλη .
Ο κ. Περιφερειάρχης στα πλαίσια της υποστήριξης του Σχεδίου συζήτησε τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου μέχρι το Κάστρο της Άμφισσας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Σε κανένα σημείο της παρέμβασής του ο Αντιπεριφερειάρχης δεν δεσμεύτηκε ότι πρόκειται να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων αυτών των δαπανών.

2. Η ένταξη δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, σημαίνει ότι οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι θα αντληθούν από συμβατά με τις δράσεις Προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε. και όχι από ιδίους πόρους που κατά κανόνα και γενική ομολογία χαρακτηρίζουν την παροχολογία.

Δεν παρουσίασε επομένως κανένα πορτοφόλι ο Αντιπεριφερειάρχης στο Δήμο Δελφών, αφού ούτως ή άλλως και το ίδιο το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δεν απαιτούσε κάτι τέτοιο και επιπλέον εξηγούσε πλήρως τις πηγές χρηματοδότησής του.

Σημείωμα Σύνταξης:

Ο κ. Κατσαγούνος ισχυρίζεται ψευδώς ότι για το μοναδικό έργο που δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια είναι ο περιφερειακός δρόμος της Άμφισσας. Στην τοποθέτησή του διάρκειας 1 λεπτού και είκοσι ενός δευτερολέπτων, αφού μετέφερε τη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα χρηματοδοτηθούν τα οποία αποκαλούσε δράσεις. Ας δούμε λοιπόν τι είπε:
«… Δράσεις που συμμετέχει η περιφέρεια:
-Κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην πόλη της Άμφισσας.
-Διαμόρφωση πάρκιγκ βαρέων οχημάτων με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ.
-Διαμόρφωση πάρκου ελιάς.
-Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ησαΐα και της Λεωφόρου Σαλώνων». 
Αν από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δε δεσμεύτηκε σειρά έργων, τότε προφανώς η λέξη «δέσμευση» στη παρούσα διοίκηση του Διοικητηρίου της Γιδογιάννου έχασε το νόημά της.
Να σημειώσουμε δε, ότι το κείμενο στο οποίο απάντησε ο κ. Κατσαγούνος ήταν ένα σχόλιο και μάλιστα δοσμένο χιουμοριστικά. Εμείς, ούτε για παρολογία μιλήσαμε, ούτε για ό,τι άλλο μας κατηγόρησε ο Αντιπεριφερειάρχης. Διακρίνουμε δε ότι τελευταία έχει χάσει το χιούμορ του και την ψυχραιμία του, αλλά σίγουρα η αιτία δεν είμαστε εμείς!


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΤΟ FACEBOOK

https://www.facebook.com/epik.fokidas/posts/1743489152620847


https://www.facebook.com/epik.fokidas?hc_ref=ARTQYsku1C3gUGc1Y87sCqRcjQETLlLM7g2sZXkZBwmEvMp5e1qCvEL-GyyHIynsmpQ&pnref=story
 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…