Home Κοινωνικοί φορείς Τα λεφτά ζητεί η Μητρόπολη, αλλιώς παραπομπή στον κ. Εισαγγελέα
Κοινωνικοί φορείς - 28 Σεπτεμβρίου, 2013

Τα λεφτά ζητεί η Μητρόπολη, αλλιώς παραπομπή στον κ. Εισαγγελέα

 Τα λεφτά ζητεί η Μητρόπολη, αλλιώς παραπομπή στον κ. Εισαγγελέα

Δέκα μέρες διορία για 448.000 ε

Αναρμόδιο δήλωσε το Επισκοπικό Δικαστήριο και παρέπεμψε την υπόθεση του Γαλαξιδίου στο Επισκοπικό.

Ο ιερέας φέρεται να δηλώνει ότι έχει παραστατικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραστατικά που έχει στη διάθεσή του δεν δικαιολογούν ποσό μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ.

 

Η υπόθεση του ελλείμματος, ύψους 448.000 ευρώ, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Γαλαξιδίου, συζητήθηκε την Τρίτη στο Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο όμως δήλωσε αναρμόδιο και την παραπέμπει σε Συνοδικό Δικαστήριο.

Για την ακρίβεια, στο πόρισμα που συνετάχθη από ανακριτή της Μητρόπολης, ο εν λόγω ιερέας είχε παραπεμφθεί για εννέα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Το Επισκοπικό Δικαστήριο, δήλωσε αναρμόδιο, αν και έδωσε δέκα μέρες στον ιερέα να επιστρέψει τα χρήματα. Αν δεν το πράξει, ο φάκελος θα φύγει για τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ, όπως υποστηρίζεται είναι πιθανή ακόμη και η προφυλάκισή του. Να διευκρινίσουμε δε, ότι όλους αυτούς τους μήνες εξακολουθεί να έχει κανονική ροή η μισθοδοσία του, η οποία θα συνεχιστεί, ακόμη και αν προφυλακιστεί!

Ο ιερέας πάντως, από την πλευρά του επιμένει στην αρχική του θέση ότι έχουν γίνει εργασίες στην εκκλησία και ότι υπάρχουν παραστατικά που δικαιολογούν το ποσό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα παραστατικά δεν αφορούν σε ποσό μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ. Το Επισκοπικό Δικαστήριο πάντως δεν δέχθηκε να εξετάσει τα παραστατικά που ισχυρίζεται ότι έχει ο ιερέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…