Home Ελλάδα Τα αγγελούδια που «έσβησαν» στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής
Ελλάδα - 29 Ιουλίου, 2018

Τα αγγελούδια που «έσβησαν» στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής

 Θλίψη και σπαραγμό που προκαλούν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς της ανατολικής Αττικής που χάθηκαν μέσα στις φλόγες.

Μεταξύ αυτών υπήρξαν και αρκετά παιδιά τα οποία πλήρωσαν με την ίδια τους την ζωή. Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου και ο 11 ετών αδελφός της, Αντρέας, τα 9χρονα δίδυμα, Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, το μόλις 6 μηνών βρέφος του πυροσβέστη που έδινε την μάχη με τις φωτιές, ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και τα δύο παιδιά που πέθαναν με την ακτινολόγο μαμά τους, συνθέτουν τη λίστα με τις παιδικές ψυχές που «έφυγαν» από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα.

Οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου

Οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου αγνοούνταν μαζί με την γιαγιά και τον παππού τους. Όλοι πίστευαν σε ένα θαύμα. Όλοι ήλπιζαν πως θα βρίσκονταν ζωντανά. Δυστυχώς γράφτηκε ο πιο τραγικός επίλογος… Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας.

Η Εβίτα και ο 11χρονος Ανδρέας

Μεγάλο είναι το πένθος για την οικογένεια Φύτρου. Η 13χρονη αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ, Εβίτα σε μια προσπάθεια να γλυτώσει από την πύρινη λαίλαπα πήδησε στο κενό, χάνοντας την ζωή της. Την ίδια ώρα ο πόνος συνεχίζεται για την οικογένεια καθώς νεκροί βρέθηκαν ο μικρός της αδελφός αλλά και ο πατέρας του.

Σήμερα Κυριακή γράφεται ο τραγικός επίλογος, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία τους.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, μόλις 13 ετών, ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα θύματα των φονικών πυρκαγιών, όπως επιβεβαίωσε και το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο είχε εκδώσει Amber Alert.

Ο πατέρας του 13χρονου αγοριού τον είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που έδειχναν την κόλαση στο Μάτι και ήλπιζε στο θαύμα. Κάτι που τελικά δεν έγινε, με την Ελλάδα να θρηνεί ένα ακόμη παιδί της από τις φονικές πυρκαγιές.

Θρήνος για το 6 μηνών βρέφος

Παιδάκι πυροσβέστη το 6 μηνών αγοράκι, ήταν το πρώτο θύμα και το μικρότερο ηλικιακά που ταυτοποιήθηκε από τη φωτιά στην Αττική. Πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του Μαργαρίτας, που χαροπαλεύει στην εντατική του Ευαγγελισμού.

“Τους βρήκαμε στη θάλασσα πέντε ώρες μετά τη φωτιά” είπε η γιαγιά του μωρού στον Guardian. Η κυρία Μαρία Διονυσιώτη, είναι εξαδέλφη του Γρηγόρη Φύτρου που πέθανε αγκαλιά με τον 11χρονο γιο του.

Δυο αγγελούδια «έσβησαν» στην αγκαλιά της μητέρας τους

Δύο παιδιά έσβησαν στην Ραφήνα μαζί με την μητέρα τους και τη γιαγιά. Αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα των παιδιών -τεχνολόγος/ακτινολόγος- παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου για δουλειά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος

Πολλοί φανταζόμαστε ότι το ταξίδι με ένα σκάφος είναι μία πρόκληση. Πόσες φορές δεν έχουμε…