Home Κοινωνικοί φορείς Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Άμφισσας: Οι αρμόδιοι φορείς του νομού επιβάλλεται να απαιτήσουν οριστικές – εφαρμόσιμες λύσεις
Κοινωνικοί φορείς - 22 Μαΐου, 2015

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Άμφισσας: Οι αρμόδιοι φορείς του νομού επιβάλλεται να απαιτήσουν οριστικές – εφαρμόσιμες λύσεις

 Να προτείνουν, απαιτήσουν, διεκδικήσουν οριστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για το Νοσοκομείο Άμφισσας, καλεί τους αρμόδιους φορείς το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας πως αν και πέρασαν δύο μήνες μετά το οριστικό κλείσιμο της παθολογικής κλινικής δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια ή πρόταση.

Δύο μήνες μετά το οριστικό κλείσιμο της παθολογικής κλινικής και καμία ουσιαστική ενέργεια ή πρόταση  για την επαναλειτουργία της δεν έχει γίνει.

Οι συζητήσεις που γίνονται και οι παρεμβάσεις από φορείς ,είναι μόνο στη διαδικασία και στις εντυπώσεις, αφορούν μόνο  επικουρικούς ιατρούς  , και όχι μόνιμους .

Εφέτος τα νοσοκομεία έλαβαν 650 εκατομμύρια λιγότερα από το περυσινό διάστημα ,αφού οι προυπολογισμοί γι’αυτά μειώθηκαν κατά 60% ,οφείλονται  νυχτερινά και αργίες από 1/1/2015 ,και η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης , εκδόθηκε όταν  ο « πάτος του βαρελιού» των οικονομικών των Νοσοκομείων ήταν σκουπισμένος.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα τόσων χρόνων , δεν αντιμετωπίζονται ούτε από την νέα συγκυβέρνηση , αντίθετα οδηγούνται σε μη διαχειρίσιμο επίπεδο. Η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Συγκεκριμένα στο Γ.Ν Άμφισσας και Κέντρα Υγείας η υποχρηματοδότηση και η υποβάθμιση συνεχίζεται σταθερά.

•           Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου παραμένει κλειστή.

•           Οι παραιτήσεις μόνιμων γιατρών συνεχίστηκαν  και αυτό το διάστημα.

•           Το Κέντρο Υγείας Ιτέας σταμάτησε να εφημερεύει σε 24 ωρη βάση.

•           Οφείλονται νυχτερινά και αργίες από 1/1/15.

•           Καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει πανελλαδικά σε μόνιμο προσωπικό όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν αποχωρήσει 15.000 υγειονομικοί και 1.200 προνοιακοί  υπάλληλοι.

Όσο λοιπόν δεν ακολουθούνται ορθολογιστικές λύσεις , όπως η αύξηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων , η εκδίωξη των εργολάβων που παρέχουν εξευτελιστική , φτηνή εργασία , και έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους για μήνες, και για όσο οι υπηρεσίες συνεχίζουν να μετατρέπονται σε ανταγωνιστικές – ανταποδοτικές , η υποβάθμιση θα συνεχίζεται και οι πολίτες θα βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στη τσέπη. Όσοι έχουν χρήματα. Επειδή η πλειονότητα των πολιτών δε διαθέτει χρήματα, αφού ζούμε σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης , οδηγείται  στα αζήτητα ή τη φιλανθρωπία , όπως επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Επιβάλλεται οι αρμόδιοι φορείς του νομού μας (βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι Δελφών –Λιδωρικίου κ.λ.π)να προτείνουν –απαιτήσουν-διεκδικήσουν οριστικές και εφαρμόσιμες  λύσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…