Home Δήμος Δελφών Στο σχολείο της Βίνιανης τα νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής
Δήμος Δελφών - 29 Απριλίου, 2020

Στο σχολείο της Βίνιανης τα νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής

 

Την παραχώρηση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Βίνιανης,  για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στην σύσταση του οποίου προχώρησε πρόσφατα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020. 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και τις συνεχείς επαφές που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Η θετική έκβαση αυτών, με τη σύσταση του νέου Κλιμακίου, θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, ενισχύοντας τόσο την εποπτεία, όσο και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών και τους ορεινούς όγκους που την περιβάλλουν.

Για τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου γνωμοδότησε θετικά και η Κοινότητα Προσηλίου, σε συνέχεια του αιτήματος που κατέθεσε με σχετικό έγγραφό της στο Δήμο Δελφών η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Να σημειωθεί πως το εποχιακό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα εγκατασταθεί στο χώρο για όσο χρονικό διάστημα αυτό θα λειτουργεί στη Βίνιανη, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι το εν λόγω κτίριο έχει ανακαινισθεί στο σύνολό του, απαιτώντας σήμερα για την εγκατάσταση της Υπηρεσίας ορισμένες, λίγες, εργασίες για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της (πχ βελτίωση του λουτρού, παροχή τηλεφωνικής γραμμής και ασύρματου internet).

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου: «Σε μία εξαιρετικά δυσμενή κοινωνικά και οικονομικά συγκυρία που διέρχεται η χώρα όλοι καλούμαστε να συνδράμουμε και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της κρίσης. Στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της απρόσκοπτης εκτέλεσης του επιχειρησιακού της έργου, ενός έργου ζωτικής σημασίας, ο Δήμος Δελφών πράττει το αυτονόητο». Και κατέληξε: «Η βούλησή μας για στήριξη και διευκόλυνση του έργου νευραλγικών υπηρεσιών στην περιοχή μας δεν σταματά εδώ καθώς σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε περεταίρω ενέργειες που θα ενισχύσουν, τόσο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όσο και την προστασία του τόπου μας». 

Από το Γραφείο Δημάρχου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…