Home Πολιτικά - Φωκίδα Στο «νήμα» σώθηκε το ΤΕΙ – Καταργείται το Εμπορίας και Διαφήμισης – Ιδρύεται τμήμα «Πολιτιστικών και Τουριστικών Δομών»,
Πολιτικά - Φωκίδα - 31 Ιανουαρίου, 2013

Στο «νήμα» σώθηκε το ΤΕΙ – Καταργείται το Εμπορίας και Διαφήμισης – Ιδρύεται τμήμα «Πολιτιστικών και Τουριστικών Δομών»,

«Τέλος» σε όλα τα τμήματα Εμπορίας και Διαφήμισης βάζει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ως εκ τούτου και στο δικό μας, το οποίο όμως τελικά παραμένει με άλλο γνωστικό αντικείμενο, καθώς αντικαθίσταται από το τμήμα «Πολιτισμού και Τουρισμού», σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε η Βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα.

Το νέο τμήμα αποτελεί ουσιαστικά καινούργιο γνωστικό αντικείμενο και ιδρύονται δυο τμήματα πανελλαδικά, στην Άμφισσα και στον Πύργο, όπου και εκεί υπήρχε Εμπορίας και Διαφήμισης. Το νέο τμήμα ιδρύεται με το σκεπτικό ότι συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και μπορεί μεσοπρόθεσμα να υπάρξει συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Στόχος δε είναι η σύνδεσή του με την τοπική αγορά και η απορρόφηση μέρους των αποφοίτων του. Άλλωστε για το λόγο αυτό, όπως μας εξήγησε η κ. Μανδρέκα καταργούνται τα Εμπορίας και Διαφήμισης και συγχωνεύονται με τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, αφού κρίνονται ως κορεσμένος χώρος και οι απόφοιτοί του έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Ενδιαφέρον έχει πάντως το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων για τη Φωκίδα, δεδομένου ότι μέχρι και εχθές το βράδυ θεωρούταν χαμένη υπόθεση και όλοι όσοι γνώριζαν τι γίνεται ήταν σίγουροι ότι στις 12:30 σήμερα που θα παρουσιαστεί ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μπει «ταφόπλακα» στην Άμφισσα και κατ’ επέκταση τη Φωκίδα. Το σκηνικό άρχισε ν’ αλλάζει από αργά χθες το βράδυ και οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ίδρυση του νέου τμήματος, όπως μας ενημέρωσε η κ. Μανδρέκα και ήταν προϊόν αλλεπάλληλων συνεννοήσεων και πιέσεων προς το υπουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ποια είναι η σημασία της απολύμανσης στις πόλεις και πώς βελτιώνει την ζωή των πολιτών

Η απολύμανση είναι η διαδικασία εξόντωσης ή αδρανοποίησης παθογόνων μικροοργανισμών και μι…