Home Δήμος Δελφών Σοβαρή καταγγελία του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου: «Ρουσφέτι η μετακίνηση του αναισθησιολόγου»
Δήμος Δελφών - 30 Δεκεμβρίου, 2016

Σοβαρή καταγγελία του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου: «Ρουσφέτι η μετακίνηση του αναισθησιολόγου»

 Σοβαρή καταγγελία του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου:

«Ρουσφέτι η μετακίνηση του αναισθησιολόγου»

-Ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και την ανάκληση της απόφασης για την τρίμηνη μετακίνησή του πριν την πρωτοχρονιά.

-η συγκεκριμένη πολιτική είναι η αιτία που οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 70%, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Ιωσηφίδης και μειοψήφισε.

 

Για άλλη μια φορά η κατάσταση του νοσοκομείου και οι τελευταίες εξελίξεις με τη νέα μετακίνηση, τρίμηνη αυτή τη φορά του ενός αναισθησιολόγου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών.

 

«Κάποιος ασελγεί σε βάρος ενός παρ ολίγον πτώματος»

 

Την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο με την νέα μετακίνηση του αναισθησιολόγου και τις δυσλειτουργίες που αυτή η απόφαση φέρει στη μοναδική κλινική που διατηρεί ακόμη ζωντανό το νοσοκομείο της Άμφισσας εξέθεσε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο Σώμα. Προέβη δε στην καταγγελία ότι πρόκειται για «ρουσφέτι» καθώς ο γιατρός κατάγεται από τη Λαμία και μετακινείται μετά από δική του αίτηση. «Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει βελτιωθεί ελαφρώς, το είπα και σε πρόσφατη συνέντευξή μου. Όταν τέθηκε το θέμα για τη Λαμία είπαμε όλοι να δείξουμε μια ανοχή για το πρόβλημα του κεντρικού νοσοκομείου της περιφέρειας μας. Με τις μικρές μας δυνάμεις να συμβάλουμε όλοι. Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον μετά και από αυτή την απόσπαση γίνεται μόνιμη η κατάσταση. Επικοινώνησα με την Διοικήτρια του νοσοκομείου και την ενημέρωσα ότι άμεσα σκοπεύουμε να συναντηθούμε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ Νέστορα Αντωνίου για να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να συνεισφέρει μόνο το δικό μας νοσοκομείο και όχι κυκλικά όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης πριν την πρωτοχρονιά και πριν αυτή τεθεί σε ισχύ», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στη δευτερολογία του δε, και αφού συμμόρφωσε το κείμενο του ψηφίσματος με τις υποδείξεις των παρατάξεων της μειοψηφίας Ενωτική Πορεία Ελπίδας και Ανάπτυξης, Πολίτες στο Προσκήνιο και Λαϊκή Συσπείρωση που ήθελαν να καταγγέλλεται η ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την ακολουθούμενη πολιτική, ο Δήμαρχος σημείωσε με νόημα ότι «κάποιος ασελγεί σε βάρος ενός παρ’ ολίγον πτώματος. Μάθανε ότι είμαστε μπόσικοι και κάποιοι παίζουν παιχνιδάκια. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε.

 

«Η κατάσταση γίνεται μόνιμη και πρέπει να αντιδράσουμε»

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ Παναγιώτης Ταγκαλής υποστήριξε από την αρχή ότι θα στηρίξει όλες τις κινήσεις για την στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και ζήτησε από το Δήμαρχο να διαμορφωθεί το κείμενο σε συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων ώστε να είναι ομόφωνο. «Μετά από τη νέα μετακίνηση του αναισθησιολόγου είναι σαφές ότι η κατάσταση γίνεται μόνιμη και πρέπει να αντιδράσουμε», είπε.

 

«Ο Δήμαρχος το παίζει σε διπλό ταμπλό»

 

Στο έλλειμμα της αιτίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση επέμεινε ο κ. Παναγιώτης Μέγκος, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπήρχαν οι μνημονιακές πρακτικές δεν θα είχαμε αυτές τις επιπτώσεις. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται, δεν έχει σχέση μεμονωμένα με τη μετακίνηση ενός γιατρού. Όλα αυτά που λέτε είναι ευχές. Αν ήμουν πολίτης και έβλεπα τα πράγματα απέξω θα έλεγα ότι ο Δήμαρχος το παίζει σε διπλό ταμπλό. Θα λέγαμε κάτι από όλα αυτά που συζητάμε τόσα χρόνια αν μας έφερναν γιατρούς; Δε μπορούμε να παίζουμε τον παππά», τόνισε. Μετά την αλλαγή του κειμένου και την πρόσθεση της καταγγελίας για την πολιτική που ακολουθείται, τα μέλη της παράταξης Πολίτες στο Προσκήνιο στήριξαν το κείμενο υπερψηφίζοντας την εισήγηση. 

 

«Λειτουργείται σαν να είστε φιλοκυβερνητικές παρατάξεις»

 

Ο κ. Γιώργος Ιωσηφίδης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά συνέπειας της ακολουθούμενης πολιτικής που μείωσε τις δαπάνες για την υγεία κατά 70% τα τελευταία χρόνια. «Υπάρχει αιτία για όσα συμβαίνουν γιατί δεν την κατονομάζεται; Λειτουργείται σα να είστε φιλοκυβερνητικές παρατάξεις και φοβάστε μη χαλάσετε τις σχέσεις σας με τον κ. Κωστοπαναγιώτου», επεσήμανε. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στο τέλος του έτους λήγει η σύμβαση της μιας παθολόγου που έχει μετακινηθεί από το ΙΚΑ και τόνισε ότι με μπαλώματα δουλειά δε μπορεί να γίνει και η δημόσια υγεία δεν κρατιέται. Ο κ. Ιωσηφίδης δεν επείσθη ούτε με τη συμπλήρωση του κειμένου και καταψήφισε.

 

«Χωρίς εφημερία 16 μέρες το μήνα»

 

Ο γιατρός και πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης υποστήριξε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει βελτιωθεί μετά την τοποθέτηση του μόνιμου ορθοπεδικού που διορίστηκε με προκήρυξη του 2011, αλλά και την πρόσληψη δυο επικουρικών και ειδικότερα ενός γυναικολόγου και ενός ακόμη ορθοπεδικού. «Όταν είχαμε τρεις αναισθησιολόγους το νοσοκομείο έμενε χωρίς εφημερία εννέα μέρες το μήνα. Τώρα μένει 16», επεσήμανε και υποστήριξε ότι είναι πέντε χειρουργικές ειδικότητες που χρειάζονται την υποστήριξη ή έστω την παρουσία αναισθησιολόγου. «Εκτός από τους χειρουργούς, χειρουργούν οι οφθαλμίατροι, οι γυναικολόγοι, οι ορθοπεδικοί και ο ΩΡΛ μας, ο κ. Παπαδρόσος», εξήγησε στο Σώμα.  Υπενθύμισε δε ότι η Παθολογική παραμένει κλειστή, ενώ ούτε οι δυο παιδίατροι νοσηλεύουν, γιατί δεν φτάνουν να καλύψουν τέτοιες ανάγκες.

 

Τέλος, υπέρ των κινήσεων για τη στελέχωση του νοσοκομείου τάχθηκε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραγιάννης.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…