Home Ελλάδα Σκοπιανό: Αρνείται μια ονομασία «erga omnes» ο πρόεδρος Ιβάνοφ
Ελλάδα - 30 Μαΐου, 2018

Σκοπιανό: Αρνείται μια ονομασία «erga omnes» ο πρόεδρος Ιβάνοφ

 Νέα δεδομένα στην επίλυση του ονοματολογικού φαίνεται πως θέτει η άρνηση του σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ να αποδεχθεί μία λύση υπό τον όρο του «erga ones», λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις περί «κατ’ αρχήν» συμφωνίας του Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο Meta, o πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αρνείται μία λύση για το Σκοπιανό υπό τον όρο του «erga ones» (σ.σ ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της χώρας).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της ΠΓΔΜ, «η θέση του προέδρου Ιβάνοφ βασίζεται σε αρχές και συγχρόνως είναι συνεπής με τις θέσεις όλων των προηγούμενων προέδρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αυτή η θέση είναι ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας για όλες τις χρήσεις ή erga omnes».

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση συμπληρώνει πως ο αρχηγός του κράτους θα δεχθεί την Πέμπτη τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…