Home Δήμος Δελφών Σειρά αιτημάτων από συνάντηση των προέδρων Δήμου Δελφών : Αρμοδιότητες, πόρους , επιστροφή του 80% ζητούν οι Πρόεδροι αλλά και ανατασράξεις για το νέο τέλος
Δήμος Δελφών - 2 Δεκεμβρίου, 2014

Σειρά αιτημάτων από συνάντηση των προέδρων Δήμου Δελφών : Αρμοδιότητες, πόρους , επιστροφή του 80% ζητούν οι Πρόεδροι αλλά και ανατασράξεις για το νέο τέλος

 Σειρά αιτημάτων καταθέτουν οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στο Δήμαρχο Δελφών με τη λίστα να περιλαμβάνει αρμοδιότητες, πόρους, επιστροφή των ανταποδοτικών και κυνοτροφείο για τα αδέσποτα, που φαίνεται να είναι βραχνάς για όλους.

 
Αναλυτικά, στο δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο πρόεδρος των Δελφών κ. Νίκος Κοντογιάννης αναφέρονται τα εξής:
Συνάντηση των Πρόεδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του  Δήμου Δελφών, πραγματοποιήθηκε στις  30/11/14 στην ιστορική έδρα του Δήμου μας στους Δελφούς.
Από την συνάντηση αυτή προέκυψαν οι παρακάτω  προτάσεις  και αποφασιστικέ να σταλούν αρμοδίως στον Δήμαρχο Δελφών :
1ον.  Άμεση εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης του Δημάρχου για αυξημένες αρμοδιότητες στους Προέδρους, με αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων.
2ον.  Η πάγια προκαταβολή, που αποτελεί το μοναδικό εργαλείο στα χέρια των Πρόεδρων για την αντιμετώπιση των καθημερνών αναγκών, να δίνεται τουλάχιστο έξη φορές κατά έτος.
3ον.  Οι πόροι από την πολιτική προστασία να διανέμονται στις κοινότητας, με ευθύνη των Προέδρων, οι οποίοι και γνωρίζουν καλύτερα την διαχειριστή τους.
4ον  Δημιουργία κεντρικής  αποθήκης του Δήμου, με ηλεκτρολογικό, υδραυλικό υλικό αλλά και αδρανή υλικά  προκείμενου να εξυπηρετούνται άμεσε και πιο οικονομικά, οι ανάγκες των κοινοτήτων.
5ον.  Τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού να επιστρέφουν σε ποσοστό 80% στις κοινότητες, καλύπτοντας την ανταποδοτική λογική του φόρου. 
6ον.  Να  προηγούνται και να γίνονται σεβαστές  οι εισηγήσεις  των τοπικών συμβουλίων σε καίρια  ζητήματα, όπως αυξήσεις των Δημοτικών τελών.
7ον. Να ενημερωθούμε για την ακριβή  χρηματοδοτήσει που υπήρξε την προηγουμένη τετραετίδα σε κάθε μια από τις κοινότητες του Δήμου μας. 
8ον. Οι κοινότητες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από Α.Π.Ε να συνεχίσουν να λαμβάνουν την πάγια προκαταβολή.
9ον.  Να σταματήσει η τριχοτόμηση των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και καθαριότητας του Δήμου που ήδη δημιούργησε  πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία.
10ον.  Άμεση δημιουργία Δημοτικού κυνοτροφείου ή συνεργασία με ιδιώτη που θα αναλάβει άμεσα το έργο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…