Home Δήμος Δελφών Π. Ταγκαλής: Θέσεις-απόψεις για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα
Δήμος Δελφών - 21 Φεβρουαρίου, 2019

Π. Ταγκαλής: Θέσεις-απόψεις για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα

 Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης για την πρόταση της Δημοτικής αρχής σχετικά με την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι:

Ο συνδυασμός μας, στη συζήτηση του θέματος εγκατάστασης των νέων ανεμογεννητριών, αντέδρασε έντονα για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση, χωρίς μελέτη, χωρίς τοπογραφικές αποτυπώσεις, χωρίς γεωχωρικό προσδιορισμό και χωρίς φωτογραφίες.

Ζητήθηκε από όλους  τους Δημοτικούς συμβούλους να ‘κλείσουμε τα μάτια’ και να ψηφίσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση, αν ευρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιά,  ούτε καν για το πού περίπου ευρίσκεται η τοποθεσία !

Ζητήθηκε να ψηφίσουμε χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;

Η Δεσφίνα θεωρείται περιοχή αιολικής καταλληλότητας με υψηλή φέρουσα δυναμικότητα. Ήδη ευρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή 35 ανεμογεννητριών, ενώ ο Εθνικός σχεδιασμός προβλέπει περισσότερες.

Οι μεγαλύτερες εκτάσεις που μπορεί να αναπτυχθούν επιπλέον ανεμογεννήτριες ανήκουν στο Δήμο Δελφών-Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας, άρα η παραχώρησή τους εξαρτάται από τη βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Ο συνδυασμός μας ψήφισε παρόν (αρνητική ψήφος) στις δύο εισηγήσεις – το θέμα καταψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία-  γιατί παρά το γεγονός ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν.

Σε καμία περίπτωση ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση επιπλέον ανεμογεννητριών  εφόσον αυτή η ενέργεια  είναι ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας.


Παναγιώτης Ταγκαλής

Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος

Πολλοί φανταζόμαστε ότι το ταξίδι με ένα σκάφος είναι μία πρόκληση. Πόσες φορές δεν έχουμε…