Home Κοινωνικοί φορείς Πρόταση τ υφυπουργού Εσωτερικών για τα τμήμα του υπό διεκδίκηση Πανεπιστημίου Στερεάς
Κοινωνικοί φορείς - 24 Μαρτίου, 2018

Πρόταση τ υφυπουργού Εσωτερικών για τα τμήμα του υπό διεκδίκηση Πανεπιστημίου Στερεάς

 Την πρότασή του για τις σχολές που θα πρέπει να υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. που διεκδικεί η ΠΕΔ Στερεάς, η Περιφέρεια αλλά και άλλοι φορείς, καταθέτει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ Κατσιμπάρδης.

Να σημειώσουμε ότι τη γνώμη του κ Κατσιμπάρδη ζήτησε επίσημα η ΠΕΔ Στερεάς «με βάση την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική του εμπειρία», σχετικά με το μεγάλο θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.
 
Στην πρότασή του ο τ υφυπουργός αρχικά συμφώνησε με την αρχική σκέψη για ίδρυση Σχολής Γεωπολιτικής με έδρα τη Λαμία και συμπληρώνεται με την πρόταση για ίδρυση σχολής ιατρικής στη Θήβα, Γεωπονική στη Λιβαδειά, αλλά και Κέντρο Δελφικών Σπουδών και Αμφικτιονιών  στους Δελφούς και Ναυτικών Σπουδών στο Γαλαξείδι 
 
Η επιστολή με την πρότασή του είναι η εξής
 
 19/3/2018
«Από: Γιώργο Κατσιμπάρδη, πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών
Προς: Γεώργιο Ταγκούλη, Ειδικό Συνεργάτη Προέδρου ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. 
Κοιν: Ιωάννη Πανούση, Ομότιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστή της Ομάδας Τεκμηρίωσης για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.
 
Αγαπητοί κύριοι, 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, για την τιμή που μου κάνατε να ζητήσετε τις απόψεις και θέσεις μου, σχετικά με την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. (Θα μου επιτρέψετε να πω επανίδρυση, διότι Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας είχαμε ιδρύσει τα προηγούμενα χρόνια αλλά, όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια αυτή δεν ευόδωσε).
Οι προτάσεις που έχω να κάνω σχετικά με την ίδρυση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας συνάπτονται και με το που θα λειτουργήσει η κάθε μία από αυτές. Προτείνω, λοιπόν τα εξής: 
 
Συμφωνώ με την αρχική σκέψη σας για την ίδρυση Σχολής Γεωπολιτικής, που θα πρέπει να έχει έδρα τη Λαμία, που είναι και η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας. 
Δεύτερη Σχολή θα πρέπει να λειτουργήσει στο νέο πολυώροφο κτήριο του Νοσοκομείου της Θήβας, και να αποτελείται από ένα Τμήμα Ιατρικής (Ορθοπεδικής ή Χειρουργικής ή κάτι άλλο). Έτσι θα καλύπτονται περιστατικά τα οποία προκαλούνται από εργατικά ατυχήματα, τα οποία συμβαίνουν δυστυχώς στα γύρω εργοστάσια, αλλά και τραυματισμοί από αυτοκινητιστικά ατυχήματα που προκαλούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Θηβών-Χαλκίδας και, βεβαίως, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, η οποία διασχίζει ολόκληρη την πρώην Επαρχία της Θήβας, έχοντας δεξιά και αριστερά εργοστάσια. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, στους ίδιους χώρους του προαναφερόμενου Νοσοκομείου της Θήβας, θα μπορούσε να ιδρυθεί Σχολή Νοσηλευτών.  
Τρίτη Σχολή, κατά τη γνώμη μου, θα είναι σημαντικό να δημιουργηθεί Γεωπονική, με έδρα τη Λιβαδειά και να αξιοποιήσει, με επιστημονικές παρεμβάσεις, τους χώρους του Οργανισμού Κωπαΐδας όπου και κτήρια υπάρχουν αλλά και, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, τον κάμπο της Κωπαΐδας, τον έχει υπό την ιδιοκτησία του το Ελληνικό Δημόσιο, αποτελείται δε από χίλια περίπου στρέμματα.
Συμφωνώ απολύτως με τις προτάσεις σας για τη δημιουργία Κέντρου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα ήθελα να γίνει στη Θήβα, η οποία αναφέρεται από ειδικούς επιστήμονες και αρχαιολόγους ως μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, όπως επίσης και Κέντρο Δελφικών Σπουδών και Αμφικτιονιών, ασφαλώς στους Δελφούς. 
Για Ινστιτούτο Πληθυσμιακών Ερευνών, που μπορεί να έχει πρώτη επιλογή τον Τουρισμό, προσφέρεται το Καρπενήσι της Ευρυτανίας, ενώ για Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και Ναυτικών Σπουδών, το Γαλαξείδι της Φωκίδας (που υπήρξε μεγάλο λιμάνι κυρίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας) ή η Ιτέα.   
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία». 
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιώργος Κατσιμπάρδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…