Home Δήμος Δελφών Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Αργύρης Μουλαράς : Μεγάλο στοίχημα βασικά έργα υποδομής και τα ζητήματα της καθημερινότητας
Δήμος Δελφών - 13 Σεπτεμβρίου, 2014

Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Αργύρης Μουλαράς : Μεγάλο στοίχημα βασικά έργα υποδομής και τα ζητήματα της καθημερινότητας

 Με πολύ όρεξη για δουλειά ξεκίνησε η θητεία για τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου κ. Αργύρη Μουλαρά. 

Σε συνέντευξή του στην ΩτΦ, ο Πρόεδρος της Πολυδρόσου ιεραρχεί της ανάγκες της Κοινότητάς του, εστιάζει σε έργα υποδομής που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ ξεκαθαρίζει πως βασικότερο μέλημά του είναι να βρίσκεται κοντά στους πολίτες για την λύση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή. Σαφώς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ύψος των αντικειμενικών αξιών που έχουν επιβληθεί στην Κοινότητα, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, για την αναπροσαρμογή τους. 
 
Θα επιδιώξει να τελειώσει το έργο των αναπλάσεων πριν χειμωνιάσει
 
Μεγάλο αγκάθι για την Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου αποτελεί το έργο των αναπλάσεων το οποίο αν και ξεκίνησε, παραμένει στάσιμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ΩτΦ, ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Μουλαράς, προέκυψαν προβλήματα με την εργολάβο λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, με αποτέλεσμα να μείνει ημιτελές και σχεδόν στο αρχικό του στάδιο.
«Δυστυχώς η διακοπή του έργου έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην Κοινότητα, αφού έχουν γίνει οι ανασκαφικές εργασίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται συνεχώς οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά, αλλά και να βγάζει προς τα έξω το χωριό μια άσχημη εικόνα. Έχω ήδη ενημερώσει για το θέμα τον Δήμαρχο αλλά και τον Αντιδήμαρχο, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν να δημιουργούνται από τη στιγμή που σταμάτησαν να γίνονται πληρωμές για το έργο. Σε επικοινωνία που είχα πάντως με τον εργολάβο, με ενημέρωσε πως μόλις μπουν κάποια χρήματα θα ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες. Σε κάθε περίπτωση το έργο πρέπει απαραίτητα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το χειμώνα, αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μουλαράς. 
 
Τα έργα υποδομής το στοίχημα που βάζει για  τη θητεία του
 
Βάρος στα έργα υποδομής πρόκειται να δώσει ο κ. Μουλαράς κατά τη διάρκεια της πενταετίας. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι από τα βασικότερα ζητήματα που θα θέσει, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Συγκεκριμένα  όπως επισημαίνει στην ΩτΦ ο κ. Πρόεδρος υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού στην Πάνω Σουβάλα, ενώ υποστηρίζει πως με κάποιο έργο μπορεί να γίνει η διοχέτευση στη δεξαμενή, ώστε να γίνεται από εκεί η ύδρευση και οι πολίτες να γλιτώσουν χρήματα από τους υπάρχοντες υπέρογκους λογαριασμούς. «Έχουμε τεράστια θέματα στην ύδρευση. Αυτή τη στιγμή η Πολύδροσος υδρεύεται από την Αγία Ελεούσα. Τρόπος ιδιαίτερα ασύμφορος αφού το νερό ανεβαίνει προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος του ρεύματος και άρα οι λογαριασμοί να φτάνουν σε υπέρογκα ποσά. Η Επάνω Σουβάλα έχει άφθονα νερά. Θα μπορούσε να γίνει κάποιο έργο ώστε να υδροδοτείται όλη η Κοινότητα από εκεί, μειώνοντας έτσι και το κόστος προς όφελος των πολιτών», ανέφερε ο κ. Μουλαράς.Αναφερόμενος στα αποχετευτικά έργα ξεκαθάρισε πως και σε αυτόν τον τομέα έχουν διαπιστωθεί πολλές εκκρεμότητες και προβλήματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
 

Η καθημερινότητα σε πρώτη προτεραιότητα
 
Έμφαση και στα ζητήματα της καθημερινότητας, με άμεσες λύσεις όπου προκύπτουν προβλήματα, πρόκειται να δώσει κατά την θητεία του ο κ. Μουλαράς. Ειδικότερα επισημαίνει πως τα φλέγοντα ζητήματα είναι πάρα πολλά, όμως θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην καθαριότητα της Κοινότητας, τον φωτισμό αλλά και στις όποιες ζημιές προκύπτουν. 
«Θα εργαστώ και θα αγωνιστώ για το συμφέρον και το καλό του χωριού. Για να πάει μπροστά ο τόπος μας, οι αντιπαραθέσεις περισσεύουν. Αν και εκλέχθηκα με τον κ. Ταγκαλή, διατηρώ άριστες σχέσεις με το Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο και θεωρώ πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία, για ότι απασχολεί ή θα προκύψει στην Κοινότητα. Προσωπικά θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες, θα αφουγκράζομαι την κοινωνία και όλοι μαζί θα αποφασίζουμε για το χωριό μας», τόνισε.
 

Θα αγωνιστεί για τις  αντικειμενικές αξίες
 
Ο κ. Μουλαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα των αντικειμενικών αξιών, τονίζοντας πως θα «πολεμήσει» με κάθε μέσο για τον επανακαθορισμό της τιμής στην Πολύδροσο. «Είμαστε από τις περιοχές που θίγονται κατά κόρον από τις αντικειμενικές αξίες. Να φανταστείτε η τιμή στην Πολύδροσο ανέρχεται στα 1.500 ευρώ ενώ σε γειτονικές Κοινότητες στα 600-700 ευρώ. Θεωρώ πως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από το Δήμο για όλες τις Κοινότητες που θίγονται και πρέπει άμεσα να οριστεί κάποιος δικηγόρος να το εξετάσει. Ο κόσμος είναι πολύ αναστατωμένος με το θέμα αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία ουσιαστική λύση», ανέφερε ο κ. Μουλαράς. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…