Home Πολιτισμός Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας: “Η επανασύνδεση του ρεύματος και η θεσμοθέτηση δωρεάν ελάχιστου ορίου κατανάλωσης είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικήσουμε”
Πολιτισμός - 16 Δεκεμβρίου, 2014

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας: “Η επανασύνδεση του ρεύματος και η θεσμοθέτηση δωρεάν ελάχιστου ορίου κατανάλωσης είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικήσουμε”

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Σε ολόκληρη την χώρα χιλιάδες είναι οι οικογένειες οι οποίες βρίσκονται ήδη χωρίς ρεύμα, αδυνατώντας να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω της οικονομικής κρίσης, της τεράστιας ανεργίας και των συνεχών φόρων-χαρατσιών, ενώ καθημερινά η ΔΕΗ προχωράει και σε νέες διακοπές.

Το πρόβλημα απ’ ότι γνωρίζουμε, παρουσιάζεται πολύ οξυμένο και στην περιοχή μας και μάλιστα με ανοδικές τάσεις.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και κάποιοι συνάνθρωποί μας θα περάσουν αυτές τις γιορτές χωρίς το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ΡΕΥΜΑ. Οι οικογένειες αυτές θα προσπαθήσουν και φέτος να ζεσταθούν με κάθε τρόπο πχ μαγκάλια, τα οποία είναι επικίνδυνα, κι έχουν επιφέρει το θάνατο σε αρκετές περιπτώσεις.

Κανείς δεν θα πρέπει να μείνει σιωπηλός και απαθής  στο διαρκές έγκλημα που συντελείται γύρω μας. Άλλωστε τα επόμενα θύματα μπορεί να είμαστε εμείς.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στους συνανθρώπους μας που αυτή την στιγμή βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο αυτή την κρίση και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Γιατί σαν άνθρωποι έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντί τους.

Γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει.

Γιατί κανένα σπίτι δεν πρέπει να είναι χωρίς ρεύμα!

Γιατί κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση!” 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, συνεχίζοντας τις προσπάθειες της, για άμεση διευθέτηση των προβλημάτων καλούμε κάθε πολίτη σε συμπαράταξη.

Πολλοί μαζί δίνουμε απαντήσεις. Μόνος του κανείς.

Η επανασύνδεση του ρεύματος και η θεσμοθέτηση δωρεάν ελάχιστου ορίου κατανάλωσης ανά νοικοκυριό (ευρισκόμενο σε αυταπόδεικτη δυσχέρεια) είναι τα ελάχιστα που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…