Home Δήμος Δωρίδας Πρέπει και μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες του στην καθημερινότητα ο δήμος
Δήμος Δωρίδας - 13 Ιουνίου, 2020

Πρέπει και μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες του στην καθημερινότητα ο δήμος

Η Δημοτική Αρχή Δωρίδας στο κυνήγι για την διευθέτηση μεγάλων ζητημάτων και έργων, φαίνεται ότι ξεχνά την καθημερινότητα, καθώς από τις φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Θάνος Ασημάκης προκύπτει ότι οι επιδόσεις δεν είναι και στο ζενίθ τους.
Ο κ. Ασημάκης θίγει ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση, κατηγορώντας το δήμαρχο, ότι τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να στελεχώσει την υπηρεσία καθαριότητας. Μάλιστα, η Δωρίδα ήταν από τους δήμους που κατάφεραν να πάρουν μόνιμο προσωπικό με την προκύρηξη 3Κ, που ωστόσο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής με λίγους κατοίκους και μεγάλες αποστάσεις.
Ο Δήμος Δωρίδας οφείλει να καταβάλει προσπάθεια για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όχι μόνο για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, αλλά και για να δώσει προοπτική στα νέα παιδιά, καθώς είναι από τις περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά μετανάστευσης, κυρίως στα ορεινά του.
Ειδικά δε, στο θέμα της καθαριότητας και υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη της πανδημίας, ο δήμος υποχρεούται να είναι πολύ προσεκτικός. Αν τα παραθαλάσσια σημεία του χρειάζονται πιο συχνά άδειασμα κάδων θα πρέπει να βρει τον τρόπο να το καλύψει, όπως και με το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων. Εξάλλου, το πολύ καλό ταμείο του, του επιτρέπει να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες του που για άλλους, γειτονικούς ΟΤΑ, φαντάζουν πολυτέλεια!
Στο δελτίο τύπου που απέστειλε ο κ. Ασημάκης, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σκουπίδια παντού

Η δημοτική αρχή Καπεντζώνη για ακόμα μία φορά επιδεικνύει την ανεπάρκεια της και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για την τουριστική σεζόν αλλά και για τα θέματα καθημερινότητας.
Δέκα χρόνια διοίκησης και ούτε καν υπηρεσία καθαριότητας δε κατάφερε να οργανώσει  η δημοτική αρχή “Δωρίδα για ….λίγους”. Αυτή την έλλειψη προγράμματος και οργάνωσης έχουμε εντοπίσει και σχολιάσει από την αρχή της θητείας μας ώς αντιπολίτευση, σε μια σειρά απο θέματα: την οργάνωση του δήμου, την καθημερινότητα, την πυροπροστασία, τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα, την τουριστική προβολή και το περιβάλλον, σε μια όλο και αυξανόμενη λίστα.
Η Δημοτική Αρχή Καπεντζωνη αντί να τρέχει και να κάνει μικροαναθέσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών, το χειμωνα που δεν είχε πολλούς κατοίκους στα χωριά, αρα και μικρότερο όγκο απορριμμάτων, σπαταλησε ανταποδοτικούς πόρους για να κουκουλώσει την ανεπάρκεια της!
Την ίδια ώρα, θα μπορούσε να οργανώσει τη σωστή συντήρηση των οχημάτων του δήμου ώστε να προλαβαίνουν τις ζημιές και να μην φτάνουμε αρχή καλοκαιριού με ένα όχημα σε λειτουργία και αυτό, χάρη σε παρέμβαση του συνδυασμού μας, όπου αλλάχτηκαν τα φθαρμένα σε εγκληματικό βαθμό ελαστικά του. Ακόμα και ο επίσημος διαγωνισμός  που εξαγγέλθηκε το χειμώνα προκηρύχθηκε τέλος Μαΐου. Με πιθανό χρόνο ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών  ίσως  και τον Αύγουστο. 
Με την απειλή της πανδημίας, και εκεί που όλοι η κοινωνία προσπαθεί να ορθοποδήσει και να παλέψει με μια υγειονομική βόμβα, η δημοτική αρχή με την ανεπάρκειά της κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό το μείγμα. Εν μέσω κορονοϊού να μένουν μέρες, και σε κάποιες περιοχές εβδομάδες και μήνες, αμάζευτα τα σκουπίδια.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…