Home Δήμος Δελφών Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δελφών στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Δήμος Δελφών - 13 Ιουνίου, 2014

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δελφών στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τις καταργήσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα έφερε εκτάκτως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκη Συσπείρωση Δελφών. 

Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΠΡΟΣ


Τον Πρόεδρο του 
Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών» σας παρακαλεί να θέσετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα: «της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τις καταργήσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.»

Με το νόμο 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωρά, εκτός των άλλων, σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις.

Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν. Κυβέρνηση και ΕΕ με την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και τις κατηγοριοποιήσεις, επιδιώκουν να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και να αναδείξουν τα νέα “δικά” τους επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής..

Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας. Θέλουν να καταργούν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους – οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.

Με εγκύκλιο, που στάλθηκε στους δήμους, ζητείται ο επιμερισμός του ποσοστών των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως “άριστοι”, “καλοί”, “μέτριοι” να γίνει για το σύνολο του προσωπικού στις οργανικές μονάδες είτε από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου είτε από το Δήμαρχο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το “άριστα”, σε ποιες το “καλός” και σε ποιες το “μέτριος” που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να μην υπακούσει στις εντολές της κυβέρνησης να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων, να καταργηθεί ο νόμος στην πράξη.

Απαιτούμε να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Να καταδικάσουν και να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, ο οποίος με την αξιολόγηση των υπάλληλων στο δήμο φέρνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και γεμίζει τη δεξαμενή ανέργων

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει την αξιολόγηση και τις ποσοστώσεις, τις απολύσεις εργαζομένων, το κλείσιμο – ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών

Ιωσηφίδης Γιώργος, Τσελές Δρόσος

Άμφισσα, 12/6/2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…