Home Εύβοια Ο Φάνης Σπανός επιμένει για τον βόρειο οδικό άξονα
Εύβοια - 14 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Φάνης Σπανός επιμένει για τον βόρειο οδικό άξονα

Κατέθεσε το αίτημα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατέθεσε εξαρχής το αίτημα κατασκευής του βόρειου οδικού άξονα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Περιφερειάρχη….

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Καλωσορίζουμε εσάς και τους συνεργάτες σας, κυρίες και κυρίους Υπουργούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σας καλωσορίζουμε στην πιο πληγωμένη περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην περιοχή, όμως, που δόθηκε και το μεγάλο στοίχημα της ανασυγκρότησης.

Είναι γνωστό το πως και το γιατί βρισκόμαστε εδώ. Μιλήσαμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια γι’ αυτό, αλλά και το κάνατε και εσείς ο ίδιος από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Δεν θα μπούμε όμως σήμερα σε αυτή τη συζήτηση. Όχι γιατί τη θεωρούμε ασήμαντη ή ανεπίκαιρη, αλλά γιατί αυτή η κοινωνία, η κοινωνία των πολιτών της βόρειας Εύβοιας έχει δουλέψει και δουλεύει πολύ, για να κοιτάξει μπροστά.

Γι’ αυτό, την επόμενη κιόλας μέρα της μεγάλης καταστροφής, η Πολιτεία σε όλες τις βαθμίδες και τις εκφράσεις της – Κυβέρνηση, Βουλή, Περιφέρεια, Δήμοι, Κοινότητες – έδωσε στην κοινωνία μια μεγάλη υπόσχεση. Μια υπόσχεση να σταθεί δίπλα της πάση δυνάμει.

  • Να αποζημιώσει τους πληγέντες. Τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Τα πεύκα και τα μελίσσια. Και μέχρι σήμερα, αυτό έχει προχωρήσει με ταχύτητες πρωτοφανείς για τη χώρα μας. Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας έναν ακούραστο και αποτελεσματικό άνθρωπο, τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο. Δεν έχουμε λύσει όλα τα ζητήματα. Έχουμε αρκετές σημειακές εκκρεμότητες που επιλύουμε καθημερινά, ξεπερνώντας τα πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, με στόχο να παραμείνουμε ταχείς και κυρίως συμπεριληπτικοί. Να μην αφήσουμε ούτε έναν πληγέντα συμπολίτη μας εκτός των ανακουφιστικών παροχών. 

 

  • Να αποκαταστήσει τις δημόσιες υποδομές και να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας. Στους δρόμους, τις γέφυρες, τα ποτάμια, αλλά και πάνω στο βουνό. Η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα Δασαρχεία επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον λιγοστό χρόνο ως τον επερχόμενο χειμώνα. Κάνοντας χρήση των έκτακτων χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίστηκαν από την Αρωγή, δουλέψαμε από την πρώτη μέρα και όχι πάντα νικηφόρα, αφού τον Οκτώβριο, το ανατολικό μας μέτωπο χτυπήθηκε αλύπητα από την πλημμύρα. Όμως συνεχίζουμε, με άμεσες παρεμβάσεις και σύντομα και με στρατηγικές δράσεις, ώστε κάθε μέρα που περνάει να κατακτούμε ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

 

  • Να δώσει στον τόπο έναν νέο χαρακτήρα μέσα από εμβληματικές δράσεις. Για την αναγέννηση του δάσους, την αγροτική παραγωγή, τον Τουρισμό, τη Χωροταξία, τον Πολιτισμό, την Οικονομία, τη Διασύνδεση. Αναφέρομαι, φυσικά, στη δουλειά που κάνουμε με οδηγό τον Σταύρο τον Μπένο, στον οποίο θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, που στοχεύει σε ένα σύγχρονο, ξεχωριστό πρόσωπο στη βόρεια Εύβοια. Ένα πρόσωπο που να μη μας φέρνει πια στο μυαλό την καταστροφή, αλλά το μέλλον και την προοπτική. Και εδώ, παρότι αυτή η δουλειά είναι από τη φύση της πιο σύνθετη στη δομή της, τα αποτελέσματα οφείλουν να είναι – και θα είναι – απτά και μετρήσιμα.

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

απευθυνόμενος σε εσάς, δεν θα σταθώ στα προβλήματα που συναντούμε σε αυτήν την προσπάθεια. Όχι γιατί δεν υπάρχουν, ή έχουμε λόγο να τα αποκρύψουμε. Αλλά γιατί με την κοινή μας στοχοπροσήλωση, τη συνεργασία που έχουμε με τους Υπουργούς, τους Βουλευτές μας, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς του τόπου – και με εκπεφρασμένη τη δική σας ισχυρή βούληση – βρίσκουμε λύσεις και προχωρούμε μπροστά.

Αλλά και γιατί κλείνοντας αυτές μου τις σκέψεις, θα ήθελα να κρατήσετε, μεταξύ όλων των σημαντικών θεμάτων που θα τεθούν, διακριτά, το εξής ένα. Είναι ώριμη, κοινή πεποίθηση των πολιτών ότι απόλυτη προτεραιότητα για το μέλλον αυτού του τόπου είναι η οδική διασύνδεση. Και σας μεταφέρω σήμερα, το πάνδημο αίτημα για την υλοποίηση του βόρειου οδικού άξονα της Εύβοιας. Από τα Ψαχνά στο Προκόπι και από το Προκόπι στην Ιστιαία. Ένας δρόμος «μονόδρομος» για την ανάπτυξη. Ένα έργο με το οποίο, κύριε Πρωθυπουργέ, θα πάψει να μας κυνηγάει το χτες και θα κυνηγήσουμε με πάθος το αύριο.

Σας ευχαριστώ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος

Πολλοί φανταζόμαστε ότι το ταξίδι με ένα σκάφος είναι μία πρόκληση. Πόσες φορές δεν έχουμε…