Home Δήμος Δωρίδας Ο πρόεδρος της ΤΚ Κάμπου Δωρίδας κ Κορτέσης διαμαρτύρεται ,,,,,,
Δήμος Δωρίδας - 26 Αυγούστου, 2018

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κάμπου Δωρίδας κ Κορτέσης διαμαρτύρεται ,,,,,,

 Έντονα επικριτικό ενάντια στον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας δήμου Δωρίδας κ Φόντα Χασούρα είναι το ψήφισμα που υιοθέτησε η Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Κάμπου και δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της κ Ιωάννης Κορτέσης ο οποίος καταγγέλλει ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του  επειδή ζητούσε επίμονα να του εξηγήσουν που πήγαν τα χρήματα που του υποσχέθηκε ο Δήμαρχος για την ψηφιοποίηση των πρακτικών της τοπικής κοινότητας.

Από την πλευρά του ο κ Χασούρας………….
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το 2015 με έρανο που διενεργήσαμε στο χωριό, συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.865,00 € και αλλάξαμε την διάτρητη σκεπή του Κοινοτικού Γραφείου, Ιατρείου και ενός δωματίου όπου στεγάζονται τα μηχανήματα του Ο.Τ.Ε. Α.Ε.
Το 2016 υποχρεώσαμε τον Ο.Τ.Ε. να αντικαταστήσει το ταβάνι όλου του κτιρίου και να βαφτεί αυτό εσωτερικά καθώς και στην πρόσοψή του. 
Από αρχές του 2017 ζητάμε από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου να μας αποδώσει τα ενοίκια που πληρώνει ο Ο.Τ.Ε. Α.Ε. στο ταμείο του Δήμου.
Τα ενοίκια ήταν συμβολικά όσο ο Ο.Τ.Ε. ήταν κοινωφελής επιχείρηση 218 ε το χρόνο. Το 2016, όπου έληξε η σύμβαση και ο Ο.Τ.Ε. έγινε Α.Ε., αναπροσαρμόσανε τα ενοίκια και ανήλθαν σε 365 ε το χρόνο, μετά και από τη δαπάνη που έκαναν για ταβάνι και χρωματισμό, που υπερέβη τα 3.500,00 ε. Τα χρήματα για όλα τα χρόνια από το 1998 – που γίναμε Δήμος – εισπράττονται από το Δήμο. 
Είναι όμως έσοδα της Τ.Κ. Κάμπου και έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Ζητήσαμε και συμφώνησε ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Ξενοφών Χασούρας να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να γίνει ψηφιοποίηση όλου του απαραίτητου αρχείου της διαχρονικής λειτουργίας της Κοινότητάς μας, ιδιαίτερα των αποφάσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων που απεικονίζουν διαχρονικά την ιστορία του χωριού μας και που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. 
Μετά από πολλές παραστάσεις στον Προϊστάμενο κ. Χασούρα, μας παρέπεμψαν στον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι εντάχθηκαν 15.000,00 ε σε κωδικό του προϋπολογισμού, που προορίζονται να γίνει πιλοτικά αρχειοθέτηση σε λίγες κοινότητες με μία εξ αυτών τον Κάμπο. 
Στην συνέχεια αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλο κωδικό και το πιλοτικό αφήγημα αγνοείται.
Η επίσκεψή μου στο Προϊστάμενο κύριο Χασούρα κατέληξε να με διώξει από το γραφείο του και με παρέπεμψε ξανά στο Δήμαρχο κουνώντας τα χέρια του για έξοδο από το γραφείο του.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την συμπεριφορά και την απαξίωση του αιτήματός μας.
Λέμε ΝΑΙ στον ενιαίο Δήμο 
Λέμε ΟΧΙ στην απαξίωση των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ζητάμε αυτοδιοικητικό πνεύμα και Σεβασμό στην τοπική μας ιστορία.
Το ψήφισμα να σταλεί στο Δήμο, Δήμαρχο και επικεφαλής των Παρατάξεων, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Λάρισα.
 
Ψήφισμα από την Συνέλευση του Συλλόγου 18/8/2018
Και από τη Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. 19/8/2018  
 
Ιωάννης Κορτέσης
 
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…