Home Παραπολιτικά Ο Μεσαίωνας είναι εδώ!
Παραπολιτικά - 19 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Μεσαίωνας είναι εδώ!

      Ο Θεός που οι μανάδες μας μας έμαθαν να αγαπάμε και να λατρεύουμε, είναι το φως. Κινείται απέναντι στο σκοτάδι και το εξαφανίζει. Δυστυχώς όμως, κάποιοι ιερείς σε πολύ κομβικές θέσεις διοίκησης αυτό δεν το αντιλαμβάνονται. Έπεσαν στα χέρια μου μια πρόσκληση για το Μητροπολιτικό Ναό, όπου καλούσαν τον κόσμο να τελέσουν αγιασμό. Μέχρι εδώ, όλα καλά, αγιασμός είναι. Τελείται σε εγκαίνια, σχολεία κλπ. Η συνέχεια όμως της πρόσκλησης δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου απλή. Έλεγε ότι «θα διαβαστούν οι ευχές του Μεγάλου Βασιλείου κατά πάσης σατανικής ενέργειας». 

Αναρωτιέμαι αλήθεια, είναι δυνατόν ο Πρωτοσύγγελος κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης να φαντάζεται ότι με αυτά τα πράγματα θα απευθυνθεί σε νέους ανθρώπους και θα τους προσελκύσει; Καλά, ο κ. Μουλατσιώτης, αλλά ούτε ο Μητροπολίτης καταλαβαίνει ότι ακολουθεί λάθος τακτική;  Δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτές τις πρακτικές απευθύνεται σε 100 μεσαιωνικού χαρακτήρα  θρησκόληπτους και χάνει χιλιάδες πιστών που δεν τους απομακρύνει απλά από την εκκλησία, τους διώχνει στην πραγματικότητα. Κρίμα, γιατί ο Μητροπολίτης φαίνεται ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος!

Υ.Γ. Έμαθα ότι ο Πρωτοσύγγελος πήγε στην Αλεξανδρούπολη. Δαιμονισμένοι ήταν και εκεί ή μόνο εμείς έχουμε το «προνόμιο»;

 

Έργα ναι, αλλά για ποιον;

 

Η άλλη όψη του νομίσματος πάντως φέρει τον κ. Μουλατσιώτη ως τον πιο πολύτιμο συνεργάτη του Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο. «Έχει εκτελέσει ήδη ένα πολύ μεγάλο έργο, ανακαινίζοντας το Οικοτροφείο. Τώρα ανακαινίζει και το Δεσποτικό», μας λέει ιερέας της Άμφισσας. Ε, και; Τι έγινε αν ανακαινίζει κτίρια που δεν προσφέρουν τίποτα στο κοινωνικό σύνολο. Θα κάνει κάποιο από αυτά ξενώνα απόρων; Όχι. Θα δώσει κάποιο από αυτά για φοιτητική εστία; Όχι. Σκασίλα  της κοινωνίας λοιπόν, τι ανακαινίζει, πόσα λεφτά μαζεύει για τη Μητρόπολη και τι προσφέρει στο Μητροπολίτη. Όποιος στις ενέργειες που κάνει δεν περιλαμβάνει την κοινωνία είναι σαφές ότι μένει έξω από αυτήν.

Υ.Γ. Τελικά δεν παραδειγματίζονται καθόλου από τη στάση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών!!!

 

Ας το πάει στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Και μια που αναφερθήκαμε στον κ. Μουλατσιώτη, τι θυμήθηκα; Το έργο του δρόμου στο Τρίκορφο. Εκείνο με τα 6 εκ ευρω. Το πόσα τηλέφωνα έχω δεχτεί για αυτό το πράγμα δε λέγεται! Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι επικοινώνησαν μαζί μου από όλα τα μήκη της Στερεάς. Αυτοδιοικητικοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολιτικά πρόσωπα από όλους τους νομούς, που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για το έργο. Αν θέλει ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του, ας πάει το έργο για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί θα το περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…