Home Δήμος Δελφών Ο Δήμος Δ.Τ.: Δελφών μεγιστοποίησε το όφελός του από το έργο του οδοφωτισμού
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Δ.Τ.: Δελφών μεγιστοποίησε το όφελός του από το έργο του οδοφωτισμού

Υπεγράφη, μεταξύ του Δήμου Δελφών και της αναδόχου εταιρείας, η πρόσθετη σύμβαση για τον οδοφωτισμό απόρροια της οποίας είναι η αύξηση του φυσικού αντικειμένου των εργασιών κατά 1/3, χωρίς παραπάνω κόστος για το Δήμο.
Παράλληλα επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τη δωρεά σύγχρονων λαμπτήρων για το σύνολο των δημοτικών κτηρίων και σχολείων καθώς και για το φωτισμό του «Κάστρου των Σαλώνων».
Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η πρόσθετη σύμβαση για το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση –Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, Με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Δελφών», βάσει της οποίας η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει την αντικατάσταση με λαμπτήρες LED, την παρακολούθηση και τη συντήρηση του οδοφωτισμού στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των φωτιστικών σημείων που δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φυσικό αντικείμενο, σύμφωνα με τις μετρήσεις Δήμου και αναδόχου, έχουν καταδείξει ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός των φωτιστικών σημείων είναι μεγαλύτερος κατά το 1/3 περίπου του αρχικού, χωρίς όμως αυτό, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών, να μεταβάλει το αρχικό κόστος του έργου (4.780.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).
Σε συνέχεια των παραπάνω και της αγαστής μέχρι σήμερα συνεργασίας του Δήμου Δελφών με την ανάδοχο εταιρεία, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος θα λάβει δωρεά λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης τύπου Led για:
•όλα τα δημοτικά κτίρια
•όλα τα σχολεία
•το φωτισμό του «Κάστρου των Σαλώνων» στην Άμφισσα
σύμφωνα με την τεχνική μελέτη και τις υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και τη τελική συμφωνία δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μία πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο μας, τα οφέλη της οποίας θα γίνουν αντιληπτά τόσο σε πρακτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η αντικατάσταση του φωτισμού, μέσω της νέας σύμβασης αλλά και της δωρεάς φωτιστικών, πέραν της καλύτερης απόδοσης, συνεπάγεται για το Δήμο και ένα όφελος σε βάθος χρόνου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η προσέγγισή μας στο έργο, ο ορθός σχεδιασμός και η συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία μεγιστοποίησαν το όφελος του Δήμου. Συνεχίζουμε με απόδειξη τις πράξεις μας»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…