Home Πολιτισμός Ολικός παγετός και 20 βαθμοί υπό το μηδέν, Στους -4 στην Άμφισσα- Κλειστή η γραμμή Ριο -Αντίρριο
Πολιτισμός - 30 Δεκεμβρίου, 2014

Ολικός παγετός και 20 βαθμοί υπό το μηδέν, Στους -4 στην Άμφισσα- Κλειστή η γραμμή Ριο -Αντίρριο

 Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά υπό το μηδέν.

Θερμοκρασίες-ρεκόρ σημειώθηκαν στη Φλώρινα, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» 11 βαθμούς υπό το μηδέν. Μείον 6 βαθμοί η θερμοκρασία στην Κοζάνη, μείον 4 στην Άμφισσα, μείον 2 σε Αλεξανδρούπολη και Λαμία.
Στα Τρίκαλα η θερμοκρασία έπεσε στους -4 βαθμούς, όπου χιονίζει τις τελευταίες ώρες.
Και η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση. ΣτηνΤρίπολη χιονίζει από το πρωί και από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης μέσα στην πόλη το «έστρωσε».

Παράλληλα, λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Νεμέας καθώς και στο ύψος της Τσακώνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Σύμφωνα με τον μετεωρολό Μιχάλη Σιούτα, από το βράδυ της Τρίτης στη Φλώρινα το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ακόμη και 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ σε ολόκληρη τη Μακεδονία θα «πέσει» στους μείον 15.

«Η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν ολικό παγετό, καθώς την Τετάρτη και την Πέμπη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μείον 3 βαθμούς Κελσίου».

 Κλειστή παραμένει ακόμη η γραμμή Ρίου Αντιρρίου καθώς θυελλώδεις άνεμοι μεγάλης εντάσεως πνέουν στη περιοχή καθιστώντας απαγορευτικό τον απόπλου των φέριμποτ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη περιοχή έχουν ένταση 8 μποφόρ και σύμφωνα με το meteo.gr ο καιρός αναμένεται να καλυτερέψει από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 οπότε και οι άνεμοι θα πέσουν στα πέντε με έξι μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…