Home Πολιτικά - Φωκίδα Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δελφών τοποθετούνται για την έλλειψη γιατρού στους Δελφούς
Πολιτικά - Φωκίδα - 16 Μαρτίου, 2014

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δελφών τοποθετούνται για την έλλειψη γιατρού στους Δελφούς

Την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Δελφών ζητούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κύριοι Γ.Δρακάκης, Γ.Ιωσηφίδης, Π.Μέγκος, Θ.Παναγιωτόπουλος και Π.Ταγκαλής, με δηλώσεις του στην ΩτΦ.

Οι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι κατέθεσαν την προσωπική τους άποψη για το θέμα, το οποίο είναι μείζονος σημασίας και μίλησαν για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν. (Σ.Σ.: οι υποψήφιοι αναφέρονται αλφαβητικά).

 

Ο κ. Γιώργος Δρακάκης τόνισε ότι θα επιδιώξει άμεσα να ενημερωθεί πως και γιατί προέκυψε το θέμα, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι Δελφοί να μείνουν χωρίς γιατρό. Άφησε δε σαφείς αιχμές κατά της αντιδημάρχου κ. Λέλας Μπακολουκά υποστηρίζοντας ότι τους είχε εφησυχάσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι έχει λύσει όλα τα θέματα.

 

Ο κ. Γιώργος Ιωσηφίδης, μας ενημέρωσε ότι θα κάνουν ενέργειες ως ΚΚΕ. «Δεν υπάρχει θέμα υποψηφιοτήτων. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του. Εμείς θα ενεργήσουμε άμεσα ως κόμμα, για όλα τα θέματα υγείας και όχι μεμονωμένα για τους Δελφούς, το οποίο σίγουρα είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να συνυπολογιστεί όμως ότι το νοσοκομείο δε συνταγογραφεί και ο ΕΟΠΥΥ έχει μόνο τους συμβεβλημένους. Υπάρχουν πολλοί μακροχρόνια ασθενείς που διακόπτουν τις θεραπείες του, όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί. Η δημόσια υγεία διαλύεται και ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή», κατέληξε ο υποψήφιος.

 

Ο κ. Παναγιώτης Μέγκος υπενθύμισε ότι η παράταξή του ασχολείται από την πρώτη μέρα με τέτοια θέματα. «Οι παρεμβάσεις μας για την υγεία είναι συνεχείς και κάποιοι μας λοιδορούσαν. Βλέπαμε ότι πάει εκεί το πράγμα. Έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τόσο με θεσμικές παρεμβάσεις, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. Έχουμε καλέσει το Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάμε στο νοσοκομείο, να κινητοποιηθούμε και να πιέσουμε. Ο Δήμαρχος διαφωνούσε και πίστευε ότι μπορούν τα θέματα αυτά να λυθούν στα γραφεία των υπουργών. Το συμπέρασμα είναι ότι όλες οι δομές υγείας απαξιώνονται και ότι απαξιώνεται με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο θάνατο», τόνισε.

 

Ο κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα και τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα όλοι οι θεσμικοί παράγοντες. «Πρωτίστως ο Διοικητής του νοσοκομείου πρέπει να λύσει το θέμα. Επίσης, Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα και Βουλευτής θα πρέπει άμεσα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ασκήσουν έντονες πιέσεις να λυθεί το πρόβλημα. Καθημερινά την περιοχή επισκέπτονται τόσοι άνθρωποι μεταξύ αυτών και σχολεία. Δεν είναι δυνατόν να μην αισθάνονται ίχνος στοιχειώδους ασφάλειας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα επιδιώξει και ο ίδιος να έχει μια συνάντηση με τον Διοικητή κ. Δάρρα.

 

Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση, καθώς είναι θέμα που έχει και σημειακή σημασία, πέρα από την ουσιαστική. «Οι Δελφοί είναι ο ομφαλός της γης. Δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς γιατρό. Τα θέματα υγείας είναι απολύτου προτεραιότητας. Θα επικοινωνήσω με το Δήμαρχο να τον ενημερώσω, αν δεν το γνωρίζει ήδη», είπε.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άμεσα θα πρέπει να βρεθεί λύση. Χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας προς αυτή την κατεύθυνση, διότι, η υποστελέχωση των δομών υγείας μπορεί να αποβεί μοιραία για τον καθένα. Δεν ξεχωρίζει τους ασθενείς ανάλογα με τις κομματικές ή πολιτικές τους προτιμήσεις.

Θεωρούμε δε, ότι θα πρέπει εκτάκτως να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το περιφερειακό, διότι οι Δελφοί, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είνβαι η «μόστρα» της Στερεάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…