Home Δήμος Δελφών “Οι άσχημες ειδήσεις για την περιοχή μας συνεχίζονται…”
Δήμος Δελφών - 28 Φεβρουαρίου, 2021

“Οι άσχημες ειδήσεις για την περιοχή μας συνεχίζονται…”

Την κάθετη αντίθεσή της στη γενική συρρίκνωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιοχή μας εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ Λουκά Αναγνωστόπουλου, “Ανανεωτική Δύναμη δήμου Δελφών”

Ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα θέσει το ζήτημα με την πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα ζητώντας να σταματήσει η κατρακύλα μιας ακόμη δημόσιας δομής

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν ενώ …αναμένουμε την αντίδραση του Δήμου!

 

Οι άσχημες ειδήσεις για την περιοχή μας συνεχίζονται, μιας και μέσω του προγράμματος εθελουσίας των ΕΛΤΑ, οι μισοί από τους υπαλλήλους στην περιοχή μας αποχωρούν και έπεται η συνέχεια με το κλείσιμο ή την υπολειτουργία των καταστημάτων. Έτσι και σύμφωνα με το πλάνο, το κατάστημα Ιτέας θα μείνει με έναν και μόνο υπάλληλο, το κατάστημα Δελφών θα κλείσει εφόσον ο μοναδικός υπάλληλος θα μετατεθεί κάπου αλλού, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρξει και με το κατάστημα Γραβιάς όπου και οι δύο υπάλληλοι αποχωρούν. Όλα αυτά θα έχουν συμβεί μέχρι το τέλος Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο σε τι θα συμβάλουν όλες αυτές οι ενέργειες στην αποτελεσματική λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού, όταν είναι γνωστό σε όλους μας ότι η κερδοφορία και ο όγκος των ταχυδρομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και κυρίως εν μέσω της πανδημίας.

Όταν πριν λίγα χρόνια, ως προηγούμενη δημοτική αρχή αντιπαλέψαμε τα σχέδια για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων στους Δελφούς και την Γραβιά και την συρρίκνωση των υπηρεσιών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, ήμασταν σίγουροι ότι το «κακό» δεν θα σταματούσε εκεί. Τα ίδια έγιναν και γίνονται και με τα υποκαταστήματα των Τραπεζών στην περιοχή μας, με το Δημόσιο ΚΤΕΟ, κτλ.

Το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό και πρόκειται για την φτωχοποίηση και ερημοποίηση της περιοχής μας, όπου οι νέοι κυρίως άνθρωποι που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στις προγονικές τους εστίες θα αγωνιούν για το μέλλον τους, αλλά δυστυχώς ευκαιρίες δεν θα υπάρχουν.  Άλλωστε αυτό που είναι σαφές εάν όχι σε όλους μας, αλλά σίγουρα στην  μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, είναι ότι το κράτος πρέπει να έχει παρουσία εκεί που υπάρχει ανάγκη και κυρίως στην Ελληνική ύπαιθρο και στα χωριά της «άγονης γραμμής». Η αποδόμηση των δομών αυτών, όπως είναι και τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα απ΄ αυτό που θεωρητικά επιδιώκουν αυτοί που έχουν την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού.

Συνεπώς μόνο με διαρκή αγώνα, υπεύθυνες προτάσεις και ενεργή υποστήριξη των συμπολιτών μας μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την συζήτηση του εν λόγω θέματος καθώς και την λήψη απόφασης με συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς Δήμου για το σταμάτημα αυτής της κατηφόρας. Ο Δήμος Δελφών δεν πρέπει και δεν μπορεί να μένει αμέτοχος!

 

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…