Home Π.Ε. Φωκίδας Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων
Π.Ε. Φωκίδας - 28 Δεκεμβρίου, 2018

Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων

 Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας τονίζει για το κτήριο Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Ευπαλίου Φωκίδας

Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

 

Κάθετα αρνητικά τοποθετείται η Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας στην παραχώρηση του κτιρίου των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Φωκίδας στο Ευπάλιο με στόχο την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος.

Οι υπάλληλοι των Περιφερειαών επισημαίνουν ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες του, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι στην επόμενη αναδιάρθρωση θα είναι βασικός υποψήφιος για λουκέτο.

Αναλυτικά στο κείμενό τους αναφέρουν τα κάτωθι:

Μια ενδιαφέρουσα καραμπόλα…

Το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας από ενοικιαζόμενο κτίριο πάει σε κτίριο του Δήμου, που ανήκει όμως στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σήμερα στεγάζει τις γεωτεχνικές της υπηρεσίες. Οι γεωτεχνικές υπηρεσίες δε, θα μεταστεγαστούν σε μη λειτουργικό κτίριο του Δήμου που θα περάσει στην Περιφέρεια και η οποία αναλαμβάνει το κόστος επισκευής του ώστε να το καταστήσει λειτουργικό για τις υπηρεσίες της. Όλοι φαίνεται να είναι κερδισμένοι από τη συγκεκριμένη διευθέτηση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Κάποιοι βγαίνουν χαμένοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτοί που την πληρώνουν πάντα, δηλαδή ο λαός.

Γιατί επί της ουσίας τι έχουμε εδώ; Για μια ακόμη φορά η κεντρική διοίκηση, το κράτος, η κυβέρνηση, αποποιείται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Ευπαλιώτικο λαό, να καλύπτει δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα ενός Αστυνομικού Τμήματος στο Ευπάλιο, μετακυλώντας τες στην Τοπική Διοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια, οι οποίες τρέχουν να τις αναλάβουν, υπηρετώντας τις κεντρικές πολιτικές επιλογές και αποδεικνύοντας έτσι γιατί αποτελούν τη συνέχεια του κράτους σε τοπικό επίπεδο. Την ίδια πολιτική υπηρετούν κράτος, Περιφέρεια, Δήμος. Αυτή των «ματωμένων» πλεονασμάτων για το λαό. Αυτά που θα εξοικονομήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τα λειτουργικά έξοδα του ΑΤ Ευπαλίου, εκεί θα πάνε και όχι σε συντήρηση των περιπολικών για παράδειγμα. Επιπλέον, ενώ τα χρήματα που θα δοθούν για τις επισκευές και τις τροποποιήσεις και των δύο κτιρίων λέμε εμείς, θα είναι παραπάνω από 150.000€ που φαίνεται να δίνει η περιφέρεια, και τα οποία θα λείψουν από τους κατοίκους του Ευπαλίου σε αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας. Μιας και τα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες όπως οι ανακατασκευές κτιρίων. Θα λείψουν από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Και ας μη γελιόμαστε, στην επόμενη αναδιάρθρωση της αστυνομίας, το ΑΤ Ευπαλίου είναι βασικός υποψήφιος για λουκέτο, ακριβώς μέσα στη λογική μιας πολιτικής συρρίκνωσης του κράτους, ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων. Πολιτική που υπηρετούν πιστά όλα τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες.

Επιπρόσθετα, οι χειρισμοί της υπόθεσης τα τελευταία 2-3 χρόνια από τοπικούς παράγοντες και η εμμονή για το συγκεκριμένο κτίριο, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια ανταλλαγή. 

Ζητάμε να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου. Ο κάθε φορέας (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο) να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στο λαό του Ευπαλίου και στους εργαζόμενούς του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…