Home Εικόνες Αρχικής Νίκος Παππάς: Θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου

Νίκος Παππάς: Θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου

Εδώλιο στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ευθυγραμμιζόμενο απόλυτα με την παραπεμπτική πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί – κατά το σύνταγμα- από ανώτατους δικαστές από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας για το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. 

Σε δίκη παραπέμπεται και ο Χρήστος Καλογρίτσας

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Το βούλευμα παραπομπής για τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα, που παραπέμπεται ως συνεργός του πρώην υπουργού φέρει τον αριθμό 4 του 20022.

Υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση και τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, ως προς την ποινική ευθύνη και των δύο για την οργάνωση και τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, έντονες αντιδράσεις, ενώ ο σχετικός νόμος τελικά ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από λιβανέζικη εταιρεία για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα αποτελέσουν τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που όπως όλα δείχνουν θα προσδιοριστεί τον Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Νίκος Παππάς: Θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…