Home Δήμος Δελφών Με 18 χρόνια καθυστέρηση Έχει ανάδοχο το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην Ιτέα
Δήμος Δελφών - 3 Ιανουαρίου, 2020

Με 18 χρόνια καθυστέρηση Έχει ανάδοχο το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην Ιτέα

Με 18 χρόνια καθυστέρηση

Έχει ανάδοχο το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην Ιτέα

-Από τις αρχές του 2003 έως και σήμερα ταλαιπωρήθηκε ένα έργο που θα έπρεπε να γίνει κατά προτεραιότητα γιατί αφορά τη δημόσια υγεία.

 

 

Δεκαοκτώ χρόνια μετά από την πρώτη εκπεφρασμένη βούληση θεσμικού οργάνου δέησε να συμβασιοποιηθεί το έργο των δικτύων ύδρευσης Ιτέας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή  υπεγράφη την τελευταία μέρα του έτους η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Ο λόγος για το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων που για πρώτη φορά αποφασίστηκε να προετοιμαστεί για να προχωρήσουν στην υλοποίησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του καποδιστριακού δήμου Ιτέας κάπου στις αρχές του 2003. Δήμαρχος τότε ήταν ο δικηγόρος Νίκος Εμμανουήλ.

Το έργο έχει μεγάλη και βαριά ιστορία, καθώς οι δημοτικές αρχές πουτ ακολούθησαν προσπαθώντας να το καρπωθούν στην πραγματικότητα το οδηγούσαν σε τεράστιες καθυστερήσεις, ενώ έχει ήδη στο ενεργητικό του μια απένταξη.

Στο δελτίο τύπου του Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Ιτέα

«Είμαστε εδώ για να απαντάμε ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα»

 

Υπεγράφη την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ του Δήμου Δελφών , του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.  και του αναδόχου εργολάβου κ. Γεώργιου Κακαβά με δ.τ. ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΑΤΕ”,  κατ’ εφαρμογή της από 20/12/2019 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών (Κύριος του Έργου) και του Δήμου Δελφών (Φορέας Υλοποίησης), η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Ιτέας». Πρόκειται για εξέλιξη άκρως σημαντική για το Δήμο Δελφών, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης της Ιτέας, καθώς το εν λόγω έργο εντάχθηκε για πρώτη φορά για χρηματοδότηση τον Ιούνιο του 2011, αντιμετωπίζοντας όμως στο διαδικαστικό σκέλος πολλά προβλήματα στην πορεία του χρόνου, έως ότου να φτάσουμε τελικά σήμερα στο πλέον σημαντικό στάδιο, της υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο, το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 883.739,84 ευρώ συμβασιοποιήθηκε στα 502.062,21 ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ιτέας συνολικού μήκους 7.576 μμ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται να κατασκευαστούν δεκατέσσερις (14) πυροσβεστικοί κρουνοί, επτά (7) αεραεξαγωγοί, δεκαπέντε (15) φρεάτια εκκένωσης και δεκατρία (13) αντίστοιχα δικλείδας επισκέψεων. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη του έργου, για τη σύνδεση των νέων τμημάτων αγωγών με το υφιστάμενο δίκτυο θα χρειαστούν συνολικά τριάντα (30) συνδέσεις.

Η ολοκλήρωση του έργου θα σημαίνει αυτόματα και τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, καθώς το καινούργιο δίκτυο καταργεί το παλιό από αμίαντο σε τμήμα της πόλης της Ιτέας, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσει και τις απώλειες νερού που παρατηρούνται λόγω των συχνών βλαβών του σημερινού πεπαλαιωμένου δικτύου.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία αυτής. «Τα ζητήματα ύδρευσης και γενικότερα η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτή, για κάθε Δήμο, θα πρέπει να αποτελούν μέλημα πρώτης προτεραιότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο Δήμος Δελφών στην παρούσα φάση πράττει το αυτονόητο, το οποίο δεν επιδέχεται πανηγυρισμούς». Και κατέληξε: «Μέσω της Δ.Ε.Υ.Α., από το Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε τις τύχες του Δήμου έως και σήμερα, έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις οι οποίες έδωσαν άμεσα λύσεις, ακόμα και σε χρόνια προβλήματα που αφορούν στην υδροδότηση του Δήμου Δελφών. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε εδώ για να απαντάμε ακόμα και στα πιο δύσκολα ζητήματα, για τα οποία οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…