Home Δήμος Δελφών Μαίρη Καπαρέλη, πρόεδρος Κίρρας: «Η τοπική ανάπτυξη εν έτη 2022 “θυσιάζεται” για παλαιομοδίτικες πρακτικές»

Μαίρη Καπαρέλη, πρόεδρος Κίρρας: «Η τοπική ανάπτυξη εν έτη 2022 “θυσιάζεται” για παλαιομοδίτικες πρακτικές»

Το δυνατό σημείο της περιοχής μας και ο πόλος έλξης των επισκεπτών μας είναι σίγουρα το παραλιακό τόξο, οι παραλίες μας.

Οι καινοτόμες δράσεις για αλλαγή πορείας εάν θέλουμε να σημειώσουμε , απαιτεί υιοθέτηση νέας φιλοσοφίας , επ’ ωφελεία της τοπικής ανάπτυξης.

Επισκεψιμότητα και τόνωση του τουρισμού για αν επιτευχθούν , προϋποθέτουν έργα και όχι μόνο εμμονή σε μελέτες.

Όταν οι μελέτες δεν αποτυπώνονται σε έργα , είναι χάσιμο χρόνου για όλους και πλήρη αποτυχία για όσους τις μνημονευόμουν.

Πολλά παράπονα δέχομαι για την υφιστάμενη κατάσταση των παραλιών “Αγιάννης”  και κατά μήκος της οδού Αγίου Ιωάννη ,στα λεγόμενα “προσφυγικά ” στο ύψος περίπου του πρώτου Camping στην Κίρρα.

Το Αγκυροβόλιο της Κίρρας φωτίστηκε με ενέργειες της Κοινότητας Κίρρας και της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και θα συνεχίσουμε και με το παραλιακό τόξο πλησίον της δυτικής μεριάς της κεντρικής πλατείας της Κίρρας, καθότι για να μας αποφύγουν μας τοποθέτησαν παλαιού τύπου λυχνάρια που δεν κυκλοφορούν πια στο εμπόριο. Θα τους τα επιστρέψουμε να τα τοποθετήσουν στο σπίτι τους ,αφού δεν λειτουργούν ,  για να τα προβάλλουν ως μουσειακά εκθέματα.

Το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας είναι πλήρως αδρανοποιημένο και η τελευταία φορά που τοποθετήθηκαν φωτιστικοί στύλοι επί της ανατολικής πλευράς του Αγκυροβολίου της Κίρρας  , ήταν επί θητείας Νικολάου Καϊμάρα και έως τη διασταύρωση Ακτής Ποσειδώνος και Μιχ.Κασούτσα.

Η αγάπη και η πραγματική έγνοια που υπάρχει για τον τόπο μας δεν μας αποθαρρύνει. Προχωράμε μόνο μπροστά και άλλοι δυσφημίζονται . Εννοείται ότι από μεριάς μας θα ελεγχθούν όλες οι τρέχουσες αναθέσεις , οι πράξεις και οι παραλείψεις, η διοχέτευση των προμηθειών  και ανάλογα θα πράξουμε αρμοδίως  στις εμπλεκόμενες αρχές.

Η “καρέκλα”  του λιμενικού ταμείου Φωκίδος αποδεδειγμένα μετατράπηκε με το δοτό ορισμό της , σε εντολή αποκλειστικής άσκησης αντιπολιτευτικής συμπεριφοράς. Παλαιά – σκουριασμένα μυαλά που σίγουρα δεν τα υιοθετεί κανείς πια. Ούτε μία ράμπα ΑΜΕΑ δεν υπάρχει στο παραλιακό τόξο για να εξυπηρετούνται τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για εμάς η λογική της δικής μας συμπεριφοράς είναι η Δράση. Άλλοι απλά “κοιμούνται”  σ έναν τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…