Home Δήμος Δελφών Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Δελφών: Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο
Δήμος Δελφών - 12 Φεβρουαρίου, 2020

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Δελφών: Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο

 Το δημοτικό συμβούλιο είναι κατεξοχήν  πολιτικό όργανο  . Υπό το πρίσμα αυτό θα πρέπει να συζητιούνται ζητήματα πέρα από τα απλά διαχειριστικά που αφορούν αυτόν καθ αυτόν το Δήμο και τις περιοχές του  . Θα πρέπει να συζητιούνται και κεντρικά  θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ανεργία, η κατάσταση που υπάρχει στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια , τα ναρκωτικά κλπ

Αυτό είναι το ρεζουμέ της   χθεσινής ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών με την οποία ζητά το κυρίαρχο Σώμα του δήμου Δελφών , το Δημοτικό Συμβούλιο, να σταματήσει να παίζει απλά το ρόλο  του διεκπεραιωτή των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας αλλά να μετατραπεί σε πραγματικό  κύτταρο δημοκρατίας όπου θα συζητούνται όλα τα προβλήματα των πολιτών, ανεξάρτητα αν είναι  μόνο  τοπικού ή πανελλαδικού ενδιαφέροντος.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
 
Άμφισσα, 11 Φλεβάρη 2020
 
Τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών είναι όλα σοβαρά, ακόμα και αυτά που χαρακτηρίζονται ως διαδικαστικά ή υπηρεσιακά. Δεν θεωρούμε όμως πως αυτό είναι αρκετό. Θεωρούμε πως η διαδικασία, όπως τουλάχιστον γίνεται, δεν διασφαλίζει την προοπτική αποτελεσματικής αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων, καθώς στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο απομονώνονται τα ζητήματα από τις συνολικές κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Αποσυνδέονται τα υπάρχοντα προβλήματα από τις αιτίες που τα παράγουν, τα συντηρούν και τα οξύνουν. Με ευθύνη κυρίως του  Δημάρχου και της παράταξής του -που εισηγούνται τα θέματα- συνεπικουρούμενοι από την στάση των άλλων παρατάξεων που κινούνται σε αυτή τη λογική. 
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως δεν ασχολούνται καθόλου με την κυβερνητική πολιτική και τις επιπτώσεις της στον λαό. Αποφεύγουν ακόμη και να την σχολιάσουν. Όπως δεν σχολιάζουν τις πολιτικές και το αντιλαϊκό περιεχόμενο των κατευθύνσεων της ΕΕ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής πρακτικής, που αποδέχονται και εφαρμόζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλπ, είναι να μην φτάνουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου οι ανησυχίες και όσα πραγματικά χρειάζεται ο λαός.
Δεν έχουμε ακούσει τίποτε για τους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, στην δημιουργία του οποίου παρεμβαίνουν, για τα δικά τους συμφέροντα, συμμαχικές δήθεν δυνάμεις. Για το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και για την αξία της αντι-ιμπεριαλιστικής – αντιμονοπωλιακής πάλης, που θα αποτρέπει τους πολέμους και θα περιορίζει τις προσφυγικές ροές. Δεν ακούγεται τίποτε για το πως οι πόλεμοι και η εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών, δημιουργεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πως η πολιτική της ΕΕ τους εγκλωβίζει στην χώρα μας. 
Δεν έχουμε ακούσει τίποτε για την φτώχεια και την ανεργία. Για την νεολαία που μένει στο περιθώριο χωρίς δουλειά και μέλλον. Για τα μαγαζιά που κλείνουν. Για τους μικρομεσαίους αγρότες που πιέζονται αφόρητα. 
Για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού μας συστήματος, που ξεκινάει με τις επικουρικές συντάξεις και θα προχωρήσει με σοβαρές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, οδηγώντας τους ήδη συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Για την κατάσταση που υπάρχει στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
Ούτε καν για την προοπτική λειτουργίας απ’ τους δήμους, χώρων «εποπτευόμενου θανάτου». Τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών δηλαδή, που «φύτεψε» η κυβέρνηση της ΝΔ σε πρόσφατο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και που με τόση θέρμη υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της και βουλευτής Φωκίδας. 
Με αυτό το σκεπτικό, ζητάμε αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν ολοκληρωμένα στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών. Πολιτικό όργανο είναι και όχι ένα απλό υπηρεσιακό συμβούλιο. Έτσι, θα αποσαφηνιστεί και το πολιτικό πλαίσιο των αποφάσεων του συμβουλίου για τα τοπικά ζητήματα, καθώς αυτά δεν προκύπτουν από παρθενογένεση, αλλά αποτελούν απόρροια των κεντρικών πολιτικών επιλογών των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που εξειδικεύονται σε επίπεδο δήμου. Θα περιοριστούν έτσι οι αυταπάτες που καλλιεργούνται και θα ξεκαθαριστεί τι υποστηρίζει στην πράξη, κάθε πολιτική παράταξη. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως ο λαός θα αντιληφθεί καλύτερα τι διεκδικεί. Γιατί πρέπει να αγωνιστεί. Ποιος στέκεται στο πλάι του και ποιος απέναντι.
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής 
Συσπείρωσης
Στάθης Λεοντίου,Δημήτρης 
Σκαρίμπας,Γιωργία Μακρή
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…