Home Πολιτικά - Φωκίδα Λαική Συσπεπίρωση: Κάτω τα χέρια απ’ τους εργαζόμενους του Καστελλίου και το χωριό μας
Πολιτικά - Φωκίδα - 9 Μαρτίου, 2013

Λαική Συσπεπίρωση: Κάτω τα χέρια απ’ τους εργαζόμενους του Καστελλίου και το χωριό μας

Η S&B εκμεταλλευόμενη τις πραγματικές ανάγκες των συγχωριανών μας για εργασίας, μας εκβιάζει για μια ακόμη φορά να δώσουμε γη και ύδωρ προκειμένου να αυξήσει αυτή τα κέρδη της καταστρέφοντας το περιβάλλον μας και τη ζωή μας.
Οι εργαζόμενοι του χωριού μας δεν δουλεύουν τζάμπα στην εταιρεία. ΠΑΡΑΓΟΥΝ! Και αυτόν τα\ον πλούτο που παράγουν τον απομυζά η S&B στέλνοντας τον στα θησαυροφυλάκια της (εντός και εκτός χώρας)
Πήραν την Κάνιανη, τα Νερά 8, με χίλιους δύο εκβιασμούς και υποσχέσεις. Τώρα ζητά την Αλεφάντω. Αν την πάρουν μετά από 8-10 μήνες (τόσο θα κρατήσουν οι εργασίες) θα αφήσουν το κουφάρι της και θα συνεχίσουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!
Είναι γνωστή η τακτική της εταιρείας! Πατάει επί πτωμάτων!
Εμείς είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους (στην εταιρεία συντοπίτες μας) που η S&B τους τρομοκρατεί φέρνοντας τους απέναντι στο υπόλοιπο χωριό, σπέρνοντας τη διχόνοια και τη δυστυχία. Τους κρατάει σε συνεχή ομηρία εκμεταλλευόμενη την μεγάλη ανεργία και την ανάγκη για εργασία που έχουν οι νέοι του χωριού.
Η S&B είναι βέβαιο (το δείχνει εξ’ άλλου τόσα χρόνια η πρακτική της) ότι θα προχωρήσει και σε άλλα «ανταλλάγματα» που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποδεχθεί το χωριό. Τα περισσότερα από αυτά θα είναι φούμαρα φτάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι ο βωξίτης είναι δημόσιος λαϊκός πλούτος και σαν τέτοιος πρέπει να εξορύσσεται και να εκμεταλλεύεται απ’ το λαό, τους εργαζόμενους. Η S&B αν γιγαντώθηκε έγινε γιατί οι συντοπίτες μας με τα δικά τους εργαλεία (τα ζεμπίλια, τους κασμάδες και τις βαριοπούλες) παρήγαγαν αυτόν τον πλούτο. Όλος αυτός ο πλούτος που υπάρχει σήμερα στο μεταλλείο είναι δικός μας πλούτος και σαν τέτοιος πρέπει από εμάς να διεκδικηθεί. Όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μόνο τότε θα υπάρχουν και θέσεις εργασίας, σεβασμός στο περιβάλλον, στο χωριό, στην κοινωνία.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
Η Τοπική Κοινότητα, η Δημοτική Κοινότητα Γραβιάς, ο Δήμος Δελφών, τα εργατικά Σωματεία, οι Σύλλογοι, οι αγρότες και οι επαγγελματίες της περιοχής να ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας από το δικό μας μεταλλείο.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών

Δημ. Κοιν Γραβιάς                             Δημ. Κοιν. Καστελλίων

Καρακώστας Γιάννης                         Κουτρούμπας Σπύρος
Κοντολάτης Μήτσος                        Παπαϊωάννου Θανάσης
Κοτσίκη Πόπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…