Home Πολιτικά - Φωκίδα Κ. Χαλιορής: “Η κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών στις συντάξεις και τα επιδόματα συνεχίζεται και το 2018”
Πολιτικά - Φωκίδα - 3 Ιανουαρίου, 2018

Κ. Χαλιορής: “Η κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών στις συντάξεις και τα επιδόματα συνεχίζεται και το 2018”

 Δυστυχώς, κατά τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, οι Έλληνες θα υποστούν -σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 1,9 δις ευρώ. Η κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών στις συντάξεις και τα επιδόματα συνεχίζεται και το 2018. Οι Έλληνες θα πληρώσουμε επιπλέον φόρους και εισφορές 1 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο, μάλιστα, μέρος τους προέρχεται από τους έμμεσους φόρους που πλήττουν δυσανάλογα τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και νοικοκυριά υφίστανται ήδη περικοπές 900 εκατομμυρίων ευρώ. Το ΕΚΑΣ και κοινωνικά επιδόματα εξαφανίζονται, ενώ το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε στο ένα τέταρτο από το ποσό που διέθετε το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά.

Και δυστυχώς, όλα αυτά δεν είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Είναι περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου που κοστίζουν ένα μηνιάτικο για τους χαμηλόμισθους και τουλάχιστον δύο για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…