'

test

Home Ελλάδα Κορωνοϊός: Στα 56 τα νέα κρούσματα, στα 1212 τα συνολικά – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες, 43 στο σύνολο
Ελλάδα - 30 Μαρτίου, 2020

Κορωνοϊός: Στα 56 τα νέα κρούσματα, στα 1212 τα συνολικά – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες, 43 στο σύνολο

 Συνολικά 56 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας

Συνολικά 56 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.212. Επίσης ανακοίνωσε πως πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 24ωρες από επιπλοκές της νόσου, με τα συνολικά θύματα να ανέρχονται 43.

Επίσης συνολικά 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ πέντε άτομα αποσωληνώθηκαν. Οι νεκροί έχουν μέση ηλικία τα 71 έτη, οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% από αυτούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή άνηκαν στην ευπαθή ομάδα άνω των 70 ετών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας προχώρησε σε σύσταση για εμβολιασμό παιδιών για μεταδιδόμενες νόσους, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας που επανέλαβε πως η χώρα μας βρίσκεται στο καλό σενάριο. Επίσης, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και εξέτασε το πλήρωμά του». Ο έλεγχος αυτός έγινε λόγω του ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού που ταξίδεψε με το εν λόγω πλοίο. 

Εγκρίθηκε πρωτόκολλο θεραπείας

Στο μεταξύ, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Τα τελευταία δεδομένα με τη χλωροκίνη

Αναφορικά με τη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στη χώρα έχουν πάρει το φάρμακο σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Πάντως, παρότι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει βοήθεια από τη χλωροκίνη, επεσήμανε ότι θα μιλήσει επ’ αυτού με περισσότερη σαφήνεια σε 10 ημέρες όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα στα χέρια του. Όπως επίσης σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα για τη χρήση χλωροκίνης και επικαλέστηκε σχετική μελέτη που έγινε σε ασθενείς στην Κίνα.

Σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία 83 άτομα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως 83 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι 160 βρίσκονται σε καραντίνα στη Θράκη και αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Επίσης επεσήμανε πως το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 6.500 έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας. Επίσης ανακοίνωσε πως αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες.

 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…