Home Πολιτικά - Φωκίδα Κοινή ερώτηση για την ανανέωση πενταετούς θητείας εποχιακών Πυροσβεστών συνυπογράφει η Βουλευτής Φωκίδας κ. Μανδρέκα
Πολιτικά - Φωκίδα - 17 Φεβρουαρίου, 2013

Κοινή ερώτηση για την ανανέωση πενταετούς θητείας εποχιακών Πυροσβεστών συνυπογράφει η Βουλευτής Φωκίδας κ. Μανδρέκα

Κοινή ερώτηση με 33 ακόμη συναδέλφους της κατέθεσε η Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα ζητώντας την ανανέωση της πενταετούς θητείας 1600- 1700 εποχιακών Πυροσβεστών, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια (Αρ. Πρωτ. 7118/13-2-2013).
Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ είναι γνωστό ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 1600 – 1700 περίπου εποχιακοί Πυροσβέστες οι οποίοι στην ουσία καλύπτουν οργανικά κενά του Σώματος. Οι παραπάνω εποχιακοί πυροσβέστες είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι, αφού υπηρετούν στο Σώμα πάνω από μια πενταετία. Γνωρίζουν σε άριστο βαθμό τη γεωγραφία της κάθε περιοχής, είναι απόλυτα συνεργάσιμοι και αποτελεσματικοί, γεγονός που μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια οι κατά τόπους αξιωματικοί του Σώματος. Οι περισσότεροι από αυτούς, όλα τα χρόνια της θητείας τους, δημιούργησαν οικογένειες, χτίζοντας το μέλλον τους στο Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο ομολογουμένως υπηρετούν με αυταπάρνηση.
Η Πολιτεία μέχρι σήμερα τους προσλάμβανε για έξι έως οκτώ μήνες το χρόνο κατά την αντιπυρική περίοδο και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους με το επίδομα ανεργίας.
Στην ουσία το κόστος για την Πολιτεία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άγγιζε το κόστος ενός μονίμου υπαλλήλου για τον καθένα απ’ αυτούς.
Τον Οκτώβριο του 2012 με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, έληξε και η πενταετής τους σύμβαση.
Αντιλαμβάνεστε ότι η ανησυχία όλων, εμπρός στο φάσμα της ανεργίας είναι τεράστια. Όπως επίσης, και η έλλειψη 1600 με 1700 αξιωματούχων και έμπειρων στελεχών από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Με βάσει τα παραπάνω ερωτήματα ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η ανανέωση της πενταετούς θητείας των εποχιακών πυροσβεστών, προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος;
2. Με βάση το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος είναι εξάμηνη και οι πραγματικές ανάγκες πολλές φορές ξεπερνούν τους επτά μήνες, προτίθεστε να ορίσετε επτάμηνη ή οκτάμηνη εργασία των εποχιακών Πυροσβεστών;
3. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η πρόσληψη ως μονίμων των παραπάνω Πυροσβεστών, αφού αποτελούν έμπειρο και αξιόμαχο τμήμα και καλύπτουν βασικές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αναγνωστάκης Δημήτριος, Αντωνίου Μαρία, Βλάχβεης Μενέλαος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Βλάχος Γεώργιος, Βογιατζής Παύλος, Γεωργαντάς Γεώργιος, Καραμανλή Άννα, Καράμπελας Ιωάννης, Κέλλας Χρήστος, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κουράκος Ιωάννης, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κοψαχείλης Τιμολέων, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Μάνη-Παπαδημητρίου ΄Αννα, Μαρίνος Ανδρέας, Μπατσαρά Γεωργία, Μωραΐτης (Θάνος), Νταβλούρος Αθανάσιος, Ορφανός Γεώργιος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Σαμπαζιώτης Δημήτρης, Σκόνδρα Ασημίνα, Σολδάτος Θεόδωρος, Στύλιος Γεώργιος, Ταγαράς Νικόλαος, Ταμήλος Μιχαήλ, Τζαμτζής (Δάνης), Τσουμάνης Δημήτριος, Χριστογιάννης Δημήτριος.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…