Home Δήμος Δελφών Καμιά συγκεκριμένη δέσμευση εκ μέρους του Αν. Υπουργού Υγείας για προσλήψεις στο νοσοκομείο Άμφισσας
Δήμος Δελφών - 19 Φεβρουαρίου, 2016

Καμιά συγκεκριμένη δέσμευση εκ μέρους του Αν. Υπουργού Υγείας για προσλήψεις στο νοσοκομείο Άμφισσας

 

Καμιά δέσμευση για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Άμφισσας  με μόνιμο ή επικουρικό ιατρικό προσωπικό δεν έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ο οποίος σήμερα το πρωί συναντήθηκε με αντιπροσωπία πολιτών της Φωκίδας ,  στο πλαίσιο της κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί στα τελευταία δημοτικά συμβούλια Δελφών και Δωρίδας.

Απεναντίας , προέκρινε τη λύση να προσληφθεί ιατρός με μπλοκάκι  ο οποίος θα αμείβεται με το μισθό διευθυντή κλινικής με ανώτατο χρόνο απασχόλησης τον ένα χρόνο, όπως συμβαίνει και στη Λέρο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δεσμευτεί ούτε για αυτό καθώς για την εύρεση του ιατρού πέταξε το μπαλάκι στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς –Θεσσαλίας καθώς και στους εκπροσώπους των 150 περίπου πολιτών που βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαδηλώσουν υπερ της στελέχωσης του νοσοκομείου  .

Επιπλέον ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε στην αντιπροσωπία της Φωκίδας ότι με την ψήφιση του «παράλληλου προγράμματος»  προβλέπονται προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για κάτι πιο συγκεκριμένο.  

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Π.Ε. και των δύο Δήμων  δεν έδωσαν κάποια συγκεκριμένη απάντηση στον Αναπληρωτή Υπουργό λέγοντας μόνο ότι θα ήθελαν νέο ραντεβού για να ξαναδούν το όλο θέμα μετά την ψήφιση του νέου νόμου(παράλληλο πρόγραμμα)

 

Παρών στην συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φωκίδας κ. Κώστας Μίχος, ο εκτελεστικός γραμματέας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Χαρδαλιάς οι δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας κκ Παναγιωτόπουλος και Καπετζώνης και επιπλέον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Δελφών κ. Π. Ταγκαλής  και ο επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ. Παναγιώτης Μέγκος 

Αυτή τη στιγμή οι πολίτες της Φωκίδας οδεύουν με πορεία προς την ελληνική βουλή προκειμένου να παραδώσουν το ψήφισμα στην αντιπροσωπεία των κομμάτων 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή Ώρα της Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…