Home Δήμος Δελφών Καμιά απόφαση για το αν συμφέρει η ανταλλαγή κτιρίων για το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου
Δήμος Δελφών - 16 Ιουλίου, 2014

Καμιά απόφαση για το αν συμφέρει η ανταλλαγή κτιρίων για το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου

 Αιχμές άφησε για μια ακόμη φορά ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Αντώνης Γιαγκής για την ανταλλαγή ακινήτου στο Γαλαξίδι, με στόχο την επέκταση του Μουσείου, ενώ εξέφρασε σαφείς αμφιβολίες για το αν επωφελείται ο δήμος, καθώς όπως ισχυρίστηκε η αξία του ακινήτου που επιδιώκει να περιέλθει στην κατοχή του είναι σαφώς μικρότερη από του κτιρίου που δίνει.

 
Ειδικότερα ο κ. Γιαγκής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «από μικρή έρευνα που έκανα φάνηκε ότι όλοι συμφωνούν ότι απαιτείται επέκταση. Είναι ασύμφορη η ανταλλαγή ακινήτων. Το ένα είναι σαφώς ερείπιο και υπάρχουν δεσμεύσεις. Στο διπλανό κτίριο δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή, γιατί η αξία εκείνου του ακινήτου είναι υποπολλαπλάσια. Δεν λέω ότι υπάρχει δόλος, αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό», σημείωσε.
Ο κ. Κουτουνιάς εξέφρασε την ανησυχία του από τους ισχυρισμούς του κ. Γιαγκή. «Όλοι γνωρίζαμε ότι χρειάζεται επέκταση για να είναι ολοκληρωμένο και να εμπλουτίσει με αίθουσες προς όφελος των εκθεμάτων. Αν δεν μπορεί το κτίριο που ανταλλάσσεται να κατεδαφιστεί και να κατασκευαστεί άλλο στο ίδιο ύψος που να είναι φυσική επέκταση του μουσείου, τότε σαφώς η αξία του είναι μικρότερη. Δεν θέλω μια άποψη από γραφειοκράτες, οι σύμβουλοι που είναι μηχανικοί να το ελέγξουν. Το κτίριο αυτό το θέλω έστω και για βοηθητικούς χώρους, αλλά πρωτίστως θέλω να γίνει μια πτέρυγα που να εξυπηρετήσει το Μουσείο».
Η αντιδήμαρχος κ. Γουργουρή στην τοποθέτησή της υποστήριξε ότι «υπάρχει ανάγκη επέκτασης του Μουσείου γιατί στο υπόγειο έχουμε πολλά στοιβαγμένα εκθέματα, υπό αυτή την έννοια χρόνια επιδιώκαμε την ανταλλαγή. Προτείνω να γίνει μια τεχνική έκθεση και να ξεκαθαρίσει το θέμα», είπε.
Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και ο κ. Βασίλης Καραγιάννης όπου τόνισε ότι «ο  κ. Νάκος έχει ολόκληρο το φάκελο τα αλληλογραφίας και με έχει διαβεβαιώσει ότι το κτίριο έχει δυο αντικειμενικές αξίες, μια που είχε πριν και μια που πήρε πρόσφατα και είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό που θέλουμε ν’ ανταλλάξουμε. Ας κάνει μια μελέτη η Τεχνική Υπηρεσία να τα δούμε αυτά», πρότεινε.
Ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής υποστήριξε ότι «ίσως η αξία του να είναι μικρότερη, δεν το έχω μελετήσει όμως, αλλά πιθανώς να ισχύει, δεδομένου ότι το ένα είναι ερείπιο και το άλλο σπίτι τελειωμένο και κατοικήσιμο. Προτείνω να κάνουμε μια συνεργασία με τον κ. Γιαγκή που το γνωρίζει καλά και να δούμε τι γίνεται».
Την πρόταση του κ. Ταγκαλή απέρριψε ο κ. Γιαγκής, τονίζοντας ότι μετά από τρεις επερωτήσεις και καταγγελίες είναι περιττό να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί παρακάμφθηκαν οι επιτροπές. Τώρα που είναι στη φάση συμβολαίου θα εξετάσουμε το αξιόλογο της ανταλλαγής», αναρωτήθηκε. 
Τελικά δεν λήφθηκε καμιά απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα που έθεσε ο κ. Γιαγκής, παρά τη συζήτηση που προηγήθηκε.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…