Home Εικόνες Αρχικής Θέση μάχης παίρνει η ΝΟΔΕ

Θέση μάχης παίρνει η ΝΟΔΕ

Γραφεία στην Άμφισσα. Εκδηλώσεις, επικοινωνία και ενότητα

Θέση μάχης παίρνει η ΝΟΔΕ

-Το σύνθημα δόθηκε σε κοινή συνάντηση με το βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα. –Σε εγρήγορση για την ανακοίνωση των εκλογών.

-Μετατίθεται κάθε συζήτηση για αυτοδιοικητικές για μετά τις βουλευτικές. –Κυριάρχησε κλίμα συνεργασίας και ομόνοιας.

 

 

 

Επίσημα αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Φωκίδας ότι ήδη διανύουμε προεκλογική περίοδο, χωρίς καν να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και ποιος θα είναι τελικά ο χρόνος των εκλογών.

 

Οι εκδηλώσεις

 

Στη συνεδρίαση του οργάνου παρουσία του βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα, ξεκαθαρίστηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί και τονίστηκε καθορίστηκε το πλαίσιο δράσεων. Συμφωνήθηκε να γίνουν τα εγκαίνια των νέων γραφείων, που λειτουργούν στην Άμφισσα, στο ίδια κτιριακό συγκρότημα με το γραφείο του βουλευτή, αλλά σε ξεχωριστό χώρο. Επίσης, σύντομα θα γίνει η εκδήλωση – απολογισμός του Λιμενικού Ταμείου παρουσία του υπουργού κ. Πλακιωτάκη.

Μέσα στο καλοκαίρια θα διοργανωθούν πολιτικές εκδηλώσεις προκειμένου το κόμμα να επικοινωνήσει την κυβερνητική πολιτική στην κοινωνία.

Εκτός από τις προγραμματισμένες πολιτικές εκδηλώσεις θα γίνουν και ενημερωτικές συναντήσεις, όπως και θεματικές συζητήσεις.

 

Τα έργα

 

Ιδιαίτερα στάθηκαν στα έργα, με αφορμή τα δημοσιεύματα της ΩτΦ. Οι διακοπές που έχουμε δημοσιεύσει έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τα τοπικά στελέχη του κυβερνόντος κόμματος. Εκεί διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα έργα, καθώς δήμος και περιφέρεια έχουν δική τους αντζέντα. Αναλύθηκε μάλιστα ότι όλες οι περιφέρειες γνωρίζουν από την αρχή τα διαθέσιμα ποσά του έτους και οφείλουν βάσει αυτών να κάνουν την ιεράρχηση και την προτεραιοποίησή τους, σύμφωνα με τις επιτακτικές τους ανάγκες. Τα χρήματα δεν είναι άπειρα, ούτε και μια περιφέρεια μπορεί να πάρει διπλάσια ποσοστά από τα καθορισμένα, γιατί αυτό θα λειτουργούσε σε βάρος των υπολοίπων. Τονίστηκε λοιπόν ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για δικά της έργα, τα μεγάλα, που εκτελούν απευθείας τα υπουργεία, όπως ο διαγώνιος,  το φράγμα και ο παραλίμνιος. Για τα τρία αυτά έργα έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Βουλευτή κ. Μπούγα, ο οποίος ανακοίνωσε τα πολύ καλά νέα ότι θα έχουμε την προκήρυξή τους εντός Ιουλίου, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία είναι θέμα ημερών.

Ειδικά για το διαγώνιο άξονα εξηγήθηκε ότι αποτελεί το ακριβότερο έργο της χώρας, ανά χιλιόμετρο.

 

Άριστο κλίμα

 

Άλλωστε για τη νομαρχιακή οργάνωση ένα έχει σημασία. Να είναι σε ετοιμότητα και να είναι ενωμένοι. Αναφορικά με το τελευταίο η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και υψηλό επίπεδο. Αντεγκλίσεις άλλων εποχών δε χωρούσαν στο τραπέζι, όπως και δεν εκφράστηκε εσωστρέφεια και αμφισβήτηση προθέσεων και προσώπων.

Η εικόνα του οργάνου ήταν εξαιρετική και οι σχέσεις στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ. Φάνηκε και από τον απολογισμό που κατέθεσαν όσοι είχαν θεσμικό ρόλο για τις πράξεις και τις ενέργειές τους.

 

Οι μπηχτές

 

Κάποιες λίγες αναφορές που επιχειρήθηκαν για το κατά πόσο μπορεί στέλεχος της ΝΟΔΕ να είναι αμερόληπτο για τις υποψηφιότητες, όταν συνεργάζεται με το δήμαρχο Δωρίδας. Η φράση που στόχευε στον πρόεδρο της νομαρχιακής, έκλεισε με την παρέμβαση πολλών στελεχών –μεταξύ αυτών και του βουλευτή- που εξήγησαν ότι η εργασία καθενός είναι σεβαστή, όπως και ότι ο έτερος δήμαρχος Δελφών έχει συνεργάτη υποψήφιο βουλευτή και κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Η Αυτοδιοίκηση

 

Ουδεμία κουβέντα πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις βουλευτικές για το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Καμιά συζήτηση δεν ανοίγει και επειδή δεν ξέρουν τι θα βγάλει η κάλπη των βουλευτικών εκλογών και αν θα προκύψει συνεργασία του κόμματός τους με άλλο κόμμα. Δήμοι και περιφέρειες μένουν στην αγωνία των ενδιαφερόμενων, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των βουλευτικών.

Εξάλλου ξεκαθαρίστηκε ότι ο χρόνος των εκλογών είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και κανένας πέρα από τον ίδιο δε μπορεί να ξέρει το χρόνο παράτασης της προεκλογικής περιόδου. «Οι εκλογές μπορεί να γίνουν τώρα, μπορεί να γίνουν το Φθινόπωρο, μπορεί όμως να γίνουν και στην ώρα τους», λένε ολοένα και περισσότερα χείλη του κυβερνόντος κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…