Home Ελλάδα Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου – Μαυροειδάκος για βία αστυνομικών: Έκαναν άριστα τη δουλειά τους – Δεν βγήκε καν όπλο!
Ελλάδα - 28 Σεπτεμβρίου, 2018

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου – Μαυροειδάκος για βία αστυνομικών: Έκαναν άριστα τη δουλειά τους – Δεν βγήκε καν όπλο!

 Τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που φαίνονται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να κλωτσούν τον ακινητοποιημένο και αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, υπερασπίστηκε με θέρμη ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Σε εξέλιξη είναι προκαταρκτική έρευνα για το επίμαχο βίντεο, μετά από εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

«Δεν βγήκε καν όπλο! Εκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στις  φωνές που κάνουν λόγο για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας, απέναντι σε έναν άνθρωπο που, όπως φαίνεται και στο επίμαχο βίντεο, δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

«Σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γινόταν το περιστατικό, θα αντιμετωπιζόταν (σ.σ.: από τους αστυνομικούς) πολύ χειρότερα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν υπερέβη κανένα όριο!», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας: «Δεν κάνουμε συλλήψεις με… τριαντάφυλλα».

«Αυτή είναι η τακτική της αστυνομίας, απέναντι σε ένα άτομο που συλλαμβάνεται και κρατάει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το ‘αιμορραγεί’ από το ‘αναίσθητος’ έχει διαφορά. Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδινε το χέρι του για τον ασφαλίσουν. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…