Home Πολιτισμός Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καταγγέλλει: Αποφάσισαν λουκέτο στο κατάστημα ΟΤΕ Άμφισσας
Πολιτισμός - 23 Ιανουαρίου, 2014

Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καταγγέλλει: Αποφάσισαν λουκέτο στο κατάστημα ΟΤΕ Άμφισσας

 Φίλοι και φίλες

Την Τρίτη 21-1-2014 η γερμανική διοίκηση και τα φερέφωνα της στην Αθήνα αποφάσισαν το κλείσιμο 22 εμπορικών καταστημάτων ΟΤΕ ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα τους και το κατάστημα στην Άμφισσα, μοναδική πρωτεύουσα νομού που κινδυνεύει να μείνει χωρίς εμπορικό κατάστημα…
Έτσι, μετά το κλείσιμο 140 καταστημάτων πριν 2 χρόνια – ανάμεσα τους και της Ιτέας, ο νομός μας «αναβαθμίζεται»!!! Μαζί με τα κέντρα υγείας, το νοσοκομείο, τα σχολεία, τα χαράτσια, τους φόρους, το χτύπημα των μικρομεσαίων, την ανεργία…. 
Οι συμπολίτες μας θα νιώσουν άλλη μια φορά ότι η «ανάπτυξη» στα χρόνια των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, εξαρτάται από το συντελεστή μέγιστης κερδοφορίας. Οι τηλεπικοινωνίες από κοινωνικό αγαθό, από μέσον που ενώνει ανθρώπους, γίνονται παρονομαστής διάλυσης στο κλάσμα του νεοφιλελευθερισμού με αριθμητή το κέρδος της Ντόιτσε τέλεκομ.
Το κράτος αντί να αναπτύξει δημιουργικά με κοινωνικό προσανατολισμό τον ΟΤΕ, τον παρέδωσε στην υπό τον έλεγχο του Γερμανικού κράτους  Ντόιτσε Τέλεκομ το 2008 με κυβέρνηση της Ν.Δ. Από τότε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις εκποιούν περιουσία μπιρ παρά. Η αξία μόνο των κτιρίων του ΟΤΕ,  στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, υπερβαίνει τα 2,5 δις, χώρια τα οπτικά, τη κινητή τηλεφωνία, τη τεχνογνωσία στα πιο δυναμικά τμήματα των νέων τεχνολογιών κτλ. Είναι γεγονός πως παρά την ασύστολη σπατάλη των κομματικών διοικήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο ΟΤΕ ήταν πάντα κερδοφόρος. Οι Γερμανοί βλέποντας τον οργανισμό σαν λάφυρο, τον λεηλατούν και μεταφέρουν τα ασημικά μας στη χώρα τους. Τα κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα μπαίνουν στα ταμεία της Γερμανίας. Μετά  η κυβέρνηση με περισσή υποκρισία θα «ψάχνει» για λεφτά, θα αδειάζει τις τσέπες των πολιτών, θα αυξάνει την ανεργία  και θα προστατεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς είναι γνωστό: Τα «δικά τους κέρδη»  είναι τα δικά μας χρέη.

Σαν πολίτες ας αποφασίσουμε  να απαντήσουμε…

Ο μόνος δρόμος είναι όλοι στους δρόμους

 

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…