Home Uncategorized Ζητούν να σπάσουν τμήματα των 27 και 26 μαθητών 91 Γονείς του Γυμνασίου Ιτέας

Ζητούν να σπάσουν τμήματα των 27 και 26 μαθητών 91 Γονείς του Γυμνασίου Ιτέας

«Τμήματα – τέρατα» σε εποχές COVID

Ζητούν να σπάσουν τμήματα των 27 και 26 μαθητών 91 Γονείς του Γυμνασίου Ιτέας

«Τμήματα – τέρατα» σε εποχές COVID

-Υπάρχουν αίθουσες και αδιάθετες ώρες, διευκρινίζουν οι γονείς ενός σχολείου που το χειμώνα απέτισε βαρύ φόρο στο βωμό της πανδημίας!

 

Ζητούν τη σύσταση ολιγομελών τμημάτων 91 Γονείς του Γυμνασίου Ιτέας αντιδρώντας σθεναρά για την αναίρεση τρίτου τμήματος στη Β και Γ Γυμνασίου και τέταρτου στην Α.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προτίμησε να στιβάζονται 27, 26 και 25 μαθητές στην εποχή της πανδημίας και μάλιστα σε ένα σχολείο που πλήρωσε πολύ ακριβά τους αρνητές του ιού. Υπενθυμίζουμε ότι στο Γυμνάσιο Ιτέας το χειμώνα στάθηκε αφορμή για τεράστια διασπορά που τελικά κόστισε ζωές, ενώ ακόμη και στελέχη του σχολείου έφτασαν στη ΜΕΘ για μήνες!

Οι γονείς είναι απολύτως λογικό να αντιδρούν και να απαιτούν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες και αδιάθετες ώρες.

Στην επιστολή τους προς το ΓΓ του υπουργείου, την Περιφερειακή Διευθύντρια, τη Διευθύντρια δευτεροβάθμιας και όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής, αναφέρουν αναλυτικά τα ακόλουθα:

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

 

Με λύπη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε την 11-9-2021, μετά από σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμνασίου Ιτέας, που αφορούσε τη διαίρεση των μαθητών των τάξεων του σχολείου μας σε τμήματα, τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων και στις τρεις τάξεις του σχολείου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 3586/26-07-2021 απόφασης της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση καταργήθηκε ένα τμήμα εκ των τριών της Γ’ Γυμνασίου και αντ’ αυτών δημιουργήθηκαν δύο τμήματα 27 μαθητών, ομοίως καταργήθηκε ένα τμήμα εκ των τριών της Β’ Γυμνασίου και δημιουργήθηκαν δύο τμήματα 26 και 25 μαθητών, ενώ στην Α’ Γυμνασίου δημιουργήθηκαν 3 τμήματα 26 μαθητών. Με την ίδια δε απόφαση δε δημιουργήθηκε τμήμα γερμανικών με 29 μαθητές.

Ως γονείς των μαθητών του σχολείου μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και αγανάκτησή μας για τις ανωτέρω συγχωνεύσεις τμημάτων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων γενικότερα, ιδιαίτερα κατά τη φετινή σχολική χρονιά με την έξαρση της επιδημίας του COVID-19 και τις επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία τόσο των παιδιών και των οικογενειών μας, όσο και των εκπαιδευτικών. Είναι φανερό ότι με τη δημιουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών είναι αδύνατο να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός στις μικρές σχολικές αίθουσες του σχολείου μας.  Να σημειωθεί δε ότι κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς υπήρξε πληθώρα νοσούντων μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σχεδόν επτάμηνη νοσηλεία του Διευθυντή του σχολείου μας στην εντατική για το λόγο αυτό.

Παράλληλα η δημιουργία πολυπληθών τμημάτων οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας του σχολείου συνολικά, δημιουργεί προβλήματα παιδαγωγικού και ψυχολογικού χαρακτήρα σε καθηγητές και μαθητές αντίστοιχα και δυσκολεύει τη διαδικασία προσαρμογής ειδικά για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς επίσης  και το έργο των καθηγητών και όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και εν τέλει οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου.

Προς επίρρωση των ανωτέρω επισυνάπτουμε την από 5-9-2021 επιστολή του Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας, κ. Πανταζή προς τον κ. Γ.Γ. ΥΠΑΙ.Θ., με αίτημα τον χωρισμό των σχολικών τάξεων σε μικρότερα τμήματα.

Με την παρούσα επιστολή μας σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ σε κάθε πράξη που δημιουργεί συνθήκες που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών μας και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους και ΖΗΤΑΜΕ ενόψει του επικείμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, όπως εξεταστεί και γίνει δεκτό το αίτημα μας για τη δημιουργία νέων, ολιγομελών τμημάτων στο σχολείο μας, δεδομένου ότι υπάρχουν πλεονάζουσες αίθουσες στο σχολείο μας και επάρκεια αδιάθετων διδακτικών ωρών που επιτρέπουν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων υπό τις παρούσες συνθήκες, και ειδικότερα:

-τη δημιουργία τριών  τμημάτων στην Β’ και Γ’ Γυμνασίου, και

-τη δημιουργία τεσσάρων τμημάτων στην Α’ Γυμνασίου.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα παραπάνω και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος.

 

Οι γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου Ιτέας

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…