Home Εικόνες Αρχικής Ε.Κ.Φ.: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Ε.Κ.Φ.: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

 

Το τελευταίο διάστημα οι συνάδελφοι στα μεταλλεία έρχονται αντιμέτωποι με μια αύξηση στο ποσοστό της πρόσθετης ειδικής εισφοράς, όπως αυτή διαμορφώνεται με βάση το Νόμο. Μιλάμε δηλαδή ουσιαστικά για μείωση μισθού. 

 

Εκτός του ότι στη συγκεκριμένη εισφορά, ο εργαζόμενος έχει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από τον εργοδότη, εκτός του ότι δεν πρόκειται η αυξημένη εισφορά να έχει κάποιο πραγματικό αντίκρισμα στις παροχές και στις συντάξεις (άλλωστε το έχουμε δει το έργο) , είναι απαράδεκτο να γίνονται μειώσεις μισθών σε μια τέτοια περίοδο που το εισόδημά μας έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την ακρίβεια.

 

Οι συνάδελφοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, πώς αν και σε προεκλογική περίοδο κανένα από τα κόμματα που επιδιώκει να σχηματίσει κυβέρνηση και ζητάει την ψήφο μας τάζοντάς μας λαγούς με πετραχήλια, δεν δεσμεύεται ότι θα μειώσει ή θα μηδενίσει το ποσοστό συμμετοχής του εργαζόμενου στην εισφορά αυτή και φυσικά ότι η εισφορά αυτή θα έχει πραγματικό αντίκρισμα.

 

Μας θέλουν μόνο για να τους ψηφίζουμε ώστε να φτιάχνουν κυβερνήσεις που θα διαμορφώνουν νόμους που θα εξυπηρετούν τα αφεντικά, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι εμάς.

 

Για τις δικές μας ανάγκες πρέπει να παλέψουμε μόνο εμείς, χωρίς να περιμένουμε από κανέναν. Τώρα είναι η ώρα. Καμιά αναμονή.

 

Μαζικοποιούμε τα Σωματεία μας!

Συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες!

 

Βοηθάμε με την παρουσία μας, με τη γνώμη μας, να λυθούν τα όποια προβλήματα στη λειτουργία τους. Οργανώνουμε τον αγώνα. 

 

Στεκόμαστε ο ένας για τον άλλον. Κανείς μόνος του.

 

Μόνο έτσι μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις, μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε νίκες, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές. 

 

Η μαζική και μαχητική διεκδίκηση είναι προϋπόθεση για να δούμε να γίνονται πραγματικότητα και μια σειρά από διεκδικήσεις όπως η επαναφορά του ορίου θεμελίωσης σύνταξης στα 50 έτη για τους υπογείτες που προσλήφθηκαν από 1/1/93, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, άλλα ειδικά ζητήματα του κάθε χώρου κλπ. 

 

Να επιδιωχθούν  συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και να αξιοποιηθεί κάθε μορφή αγώνα, ωστόσο δεν πρέπει να φεύγει από τη σκέψη μας ότι όλοι αυτοί οι νόμοι που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, μπορούν να γίνουν  κουρελόχαρτα μόνο με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, στο δρόμο και στο εργοτάξιο.  

 

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτήν την περίοδο σε μια σειρά χώρους και κλάδους, με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα και διεκδικούν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και της εγχώριας παραγωγής που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνά, ποιοτικά τρόφιμα για όλους μας. 

 

Καλούμε τους συναδέλφους στα μεταλλεία να μην το βάλουν κάτω. Ψηλά το κεφάλι! Όλοι στον αγώνα!

 

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας θα είναι στο πλάι τους μέχρι τέλους.

 

Η Διοίκηση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…