Home Πολιτισμός Ευχαριστήριο από τη Δ.Ε. Ιτέας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις
Πολιτισμός - 21 Φεβρουαρίου, 2018

Ευχαριστήριο από τη Δ.Ε. Ιτέας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

 Ευχαριστήριο μήνυμα για το Ιτιώτικο καρναβάλι εξέδωσε η Δ.Ε. Ιτέας  η οποία αναφέρει τα εξής: 

 
Σύλλογοι, Ομάδες, Άρματα, «BabyRally» 
 – 1000 καρναβαλιστές - 
– πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα 100%
 
Για μία ακόμη χρονιά, το Ιτιώτικο Καρναβάλι  ξεσήκωσε με τους ρυθμούς του άτομα κάθε ηλικίας, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 18/02/2018.
Χορός, χαμόγελα και ξεφάντωμα τόσο για τους καρναβαλιστές που συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια και αυτόβουλη εθελοντική δράση, μπολιάζοντας όλες τις ηλικίες στην μαγική εμπειρία της συμμετοχής, όσο και για εκείνους που επέλεξαν να ζήσουν το μεγάλο Ιτιώτικο γεγονός ως απλοί θεατές.
Οι φετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ιτέας ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με ένα  «ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ», συνεχίστηκαν με την αναβίωση του εθίμου «το άναμμα της Φωτιάς» στην Κίρρα,  στην γειτονιά του Ανατολικού συνοικισμού της Ιτέας και στην Τριταία. Έπαιξαν με το Μεγάλο Παιχνίδι, απογειώθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2018  με το «Καραναβάλι στο Λιμάνι» και έκλεισαν την αυλαία τους  με τα «Ιτιώτικα Κούλουμα» την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.
Για πρώτη φορά φέτος «Το Καρναβάλι στο Λιμάνι» άνοιξε με το «BabyRally» όπου οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, νηπιακής και βρεφικής ηλικίας, έδωσαν με τη ζωντάνια και τα παιδικά χαμόγελα μια ξεχωριστή νότα στην έναρξη του γλεντιού που ακολούθησε. 
Γεμάτες κέφι,  ζωντάνια και ρυθμό όλες οι εκδηλώσεις, διοργανώθηκαν σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους και Εθελοντές πολίτες, με αγάπη, μεράκι, και φαντασία, στοιχεία που συνέβαλαν στην απόλυτη  επιτυχία τους.
 Με υπερπροσπάθεια και με τη συναίνεση όλων, καθώς και με την αυτοθυσία των εργαζομένων στην καθαριότητα, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν όλες οι φετινές εκδηλώσεις  με γνώμονα την στήριξη του τόπου μας και των ανθρώπων του που βιώνουν δοκιμασίες . 
Η καρναβαλική επιτροπή μαζί με τα σωματεία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ιτέας, Κίρρας, Τριταίας, τους οποίους συγχαίρουμε για την προσφορά τους στον πολιτισμό, έκαναν και φέτος, ένα καρναβάλι που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων !
Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν τον παραλιακό δρόμο από την Κίρρα όπου ξεκίνησαν τα άρματα έως τη Μαρίνα της Ιτέας  και το Μόλο όπου κατέληξε,  προκειμένου να το παρακολουθήσουν από κοντά και εκείνο πραγματικά τους αποζημίωσε με τα έξυπνα, επίκαιρα,  ευφάνταστα άρματα και τις αντίστοιχες ομάδες τους να μεταφέρουν τον παλμό της μουσικής του DJ  στο κοινό.
Με τα χειροκροτήματα των ντόπιων αλλά και πάρα πολλών ξένων θεατών να μην  σταματούν, οι καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητά τους και παρέσυραν στους αποκριάτικους ρυθμούς όλους.  Ο τερματισμός του στον Μόλο συνεχίστηκε με γλέντι και ζωντανή μουσική στο λιμάνι.
Φυσικά το κέρασμα με γλυκό νεραντζάκι και χαλβά της κόλλας, που με πολύ αγάπη και φροντίδα, όπως κάθε χρόνο, παρασκεύασαν τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ιτέας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιτέας -  Κίρρας -Τριταίας, έδωσε την «γλύκα» σ’ όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην Ιτέα. 
Την τελετή λήξης του Καρναβαλιού συνόδευσαν και φέτος εντυπωσιακά πυροτεχνήματα κάνοντας την ατμόσφαιρα φαντασμαγορική και εορταστική. Και το γλέντι συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία της Ιτέας.
H τοπική αγορά τονώθηκε, οι καταστηματάρχες, εστιάτορες, οι ξενοδόχοι και όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ωφελήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων μας, όπως  αποδεικνύει η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης μας που άγγιξε το 100%.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με αφοσίωση προσπάθησαν, κουράστηκαν και κέρδισαν! μικρούς και μεγάλους, που  με την εθελοντική ενεργό συμμετοχή τους κατάφεραν να κάνουν όλους να ξεχαστούν από τις έγνοιες και τις δυσκολίες που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. 
 
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους: 
ΕΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε. , Μέγας χορηγός 
Γαλαξίδι  Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε., χορηγός 
Δελφοί – Δίστομο Α.Μ.Ε., χορηγός 
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, χορηγός .
ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ κατάστημα Ιτέας, υποστηρικτής 
MYMARKET κατάστημα Ιτέας, υποστηρικτής
ΒΟΡΡΙΑΣ κατάστημα Κίρρας, υποστηρικτής
Τους  χορηγούς επικοινωνίας έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής.
ΤΟ ΙΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή!
 
Εκ του Δήμου Δελφών 
Δημοτική Ενότητα Ιτέας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…