Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Ευθύνες έχουμε όλοι. Η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες!»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 19 Ιουλίου, 2014

«Ευθύνες έχουμε όλοι. Η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες!»


 Με αυστηρότητα και κριτική σκέψη για τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους πολίτες στο θέμα του Γηροκομείου Άμφισσας και την κατάληξη που είχε, στέκεται ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες συμβούλους για την προετοιμασία και τη λειτουργία του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην Ώρα της Φωκίδας βάλει ευθέως κατά της διοίκησης του ιδρύματος καταλογίζοντάς της λάθη ακόμη και πριν ξεκινήσει το ίδρυμα, καθώς υποστηρίζει ότι έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις προσλήψεις. Επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στους εργαζόμενους γιατί προτίμησαν να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, αντί να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους και να ζητήσουν την απόλυσή τους, ενώ κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναλειτουργία του Γηροκομείου, τονίζοντας πάντως, ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Τονίζει δε, ότι «θα πρέπει να λυθεί η σύμβαση εργασίας με όλους τους εργαζομένους όσο πιο σύντομα μπορεί η διοίκηση ώστε να σταματήσει το κόστος μισθοδοσίας».

 

 

«Η αρμόδια διοίκηση έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην πλήρωση των θέσεων και δεν ενέργησε  με βάση τις αντικειμενικές  ανάγκες που υπήρχαν»

 

 ΩτΦ: Κε Παναγιωτόπουλε υπήρξατε από τους πρωτεργάτες στην προετοιμασία του Γηροκομείου και διαχρονικά εκφράζατε την άποψη ότι η περιοχή σηκώνει δεύτερο ίδρυμα και το χρειάζεται. Ωστόσο, μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα εξάντλησε τη χωρητικότητά του. Που πιστεύετε ότι οφείλετε αυτό;

 

Χ.Π.: Η ενασχόληση μου με το γηροκομείο ξεκίνησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που είχα ως Δημοτικός Σύμβουλος, πριν ακόμη σε αυτό ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες και πάρει την μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα μέχρι και την πρόσληψη του σημερινού Διευθυντή.

Η δημιουργία και ενός δευτέρου ιδρύματος στην περιοχή μας και συγκεκριμένα της Άμφισσας καθώς και η συσχέτιση του με την πληρότητα που θέτετε στην ερώτηση σας η προσωπική μου άποψη είναι  ότι το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό δηλαδή πόσοι τρόφιμοι της τρίτης ηλικίας μπορούν να φιλοξενηθούν ή φιλοξενήθηκαν,  αλλά ποιοτικό δηλαδή τι υπηρεσίες παρέχουμε, πως τις παρέχουμε ,πως ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για αυτά που προσφέρουμε, πως λειτουργεί η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, έτσι ώστε το Ίδρυμα να μπορεί να γίνει γνωστό και να προσελκύσει και άλλους ηλικιωμένους από άλλες περιφέρειες και να πετύχει και τους δύο στόχους που μπορεί να είχε θέσει η διοίκηση και τον ποσοτικό αλλά και τον ποιοτικό.

Σίγουρα το γηροκομείο Άμφισσας για μικρό χρονικό διάστημα εξάντλησε την χωρητικότητα του αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την έναρξη της λειτουργίας του και κυρίως από την πρόσληψη των εργαζομένων είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα του γιατί η αρμόδια διοίκηση έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην πλήρωση των θέσεων και δεν ενέργησε  με βάση τις αντικειμενικές  ανάγκες που υπήρχαν την συγκεκριμένη στιγμή και έτσι αυτά τα προβλήματα συνεχίστηκαν διογκώθηκαν μέχρι σήμερα και μεταδόθηκαν στους εργαζομένους. 

 

«Την Πέμπτη που μας πέρασε ζήσαμε το κλείσιμο του δικού μας γηροκομείου και την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο όσοι το παρακολούθησαν έζησαν την πλήρη υποκρισία»

 
ΩτΦ: Πως φτάσαμε εδώ και τι έφταιξε; Ο αριθμός του προσωπικού έπαιξε ρόλο στην κατάληξή του;

 

Χ.Π.: Κυρία Γιαννουλη με την ερώτηση αυτή θα σας πάω λίγο πιο πίσω στο χρόνο. Στο μέσα του 19ου αιώνα και εφόσον η χώρα μας είχε αποκτήσει την ελευθερία της και λειτουργούσε ως ένα ανεξάρτητο κράτος κάποιοι νέοι της εποχής εκείνης και πολίτες της Άμφισσας  κατάφεραν να κάνουν μεγάλες περιουσίες, να αποκτήσουν χρήματα, φήμη, δόξα και ότι άλλο χρειάζεται κάθε νέος. Στις αρχές του 20ου αιώνα ηλικιωμένοι πλέον άλλοι βρήκαν την θαλπωρή και την αγάπη στις οικογένειες τους και άλλοι που η τύχη δεν τους φέρθηκε καλά διέθεσαν την περιουσία τους και όλα τα υπάρχοντα τους για να φτιάξουν την δική τους “IΘΑΚΗ” αλλά και αυτών που θα την είχαν ανάγκη στο μέλλον, η οποία δεν ήταν άλλη από το γηροκομείο της πόλης στην οποία έζησαν και δημιούργησαν. Το παράδειγμα αυτό το ακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας στα χρόνια που πέρασαν μέχρι και σήμερα.

Την Πέμπτη που μας πέρασε ζήσαμε το κλείσιμο του δικού μας γηροκομείου και την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο όσοι το παρακολούθησαν έζησαν την πλήρη υποκρισία. Με ρωτάτε ποιος έφταιξε και η απάντηση μου μετά από όλα αυτά που έγιναν είναι ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης κάθε ένας βέβαια από  τον ρόλο που έχει στην λειτουργία ενός τέτοιου ιδρύματος. Η Διοίκηση επειδή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όλα αυτά τα χρόνια και το αποτέλεσμα είναι το κλείσιμο του ιδρύματος, οι εργαζόμενοι γιατί ενώ είχαν το δικό τους οικονομικό πρόβλημα δεν ζήτησαν τα δεδουλευμένα από το ίδρυμα και την απόλυση τους αλλά προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας έτσι ώστε ακόμη και σήμερα όπως γνωρίζω να λογίζονται ως μισθωτοί με τα ίδια  εργασιακά  δικαιώματα σε περίπτωση επαναλειτουργίας και τέλος εμείς οι πολίτες που δεν εκφράσαμε  τις απόψεις μας δυναμικά ώστε να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους.

 
ΩτΦ: Ο δήμος Δελφών είναι κατά τη γνώμη σας, σε θέση ν’ αναλάβει μερίδα των συνολικών οφειλών του ιδρύματος;

 
Χ.Π.: Με βάση την νομοθεσία που διέπει το Δήμο σήμερα  η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας εφόσον το επιθυμεί πιστεύω ότι μπορεί να αναλάβει ένα κομμάτι των οφειλών, αυτό βέβαια σημαίνει ότι το όποιο κόστος θα καλεστούν οι Δημότες της Άμφισσας να το επωμιστούν, όμως είναι νωρίς να μιλήσουμε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα εφόσον η ανάληψη των καθηκόντων μας θα είναι μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Δελφών σε πρώτη φάση έπρεπε να αναλάβει άλλες δράσεις τις οποίες βέβαια στο συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής το θέμα του γηροκομείου το παρέπεμψε στην νέα Δημοτική Αρχή.

 

Οι ενέργειες που απαιτούνται για να λειτουργήσει ξανά το ίδρυμα

 

 ΩτΦ: Θεωρείτε ότι μπορεί να λειτουργήσει ξανά και αν ναι με ποιόν τρόπο;

 

Χ.Π.: Για να λειτουργήσει πάλι το γηροκομείο κατά την άποψη μου είναι πολύ δύσκολο όμως όχι και ακατόρθωτο εάν γίνουν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις

1.Θα πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο με τον νέο Μητροπολίτη και να αποφασίσει εάν επιθυμεί την συνέχιση λειτουργίας του ιδρύματος εφόσον κάνει πλήρη καταγραφή των οικονομικών υποχρεώσεων του ιδρύματος

2.Θα πρέπει να λυθεί η σύμβαση εργασίας με όλους τους εργαζομένους όσο πιο σύντομα μπορεί η διοίκηση ώστε να σταματήσει το κόστος μισθοδοσίας

3.Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύλλογος φίλων του ιδρύματος από την κοινωνία της Άμφισσας και ο πρόεδρος αυτού να κατέχει την μία θέση από τις πέντε στο διοικητικό συμβούλιο

4.Θα πρέπει η διοίκηση να δει και την αλλαγή των μελών που θεσμικά απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο

5.Θα πρέπει να δημοσιευθούν αναλυτικά από την διοίκηση οι οφειλές του γηροκομείου και να καταρτιστεί σχέδιο εξόφλησης αυτών ζητώντας την βοήθεια του κράτους, των πολιτών, της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Άμφισσα και όχι μόνο και αξιοποιώντας συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος  με δική της ευθύνη

6.Θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν τυχόν αγωγές για διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος από τρίτους ώστε οι δημότες της Άμφισσας να έχουν πλήρη γνώση γιατί πολλά ακούγονται και πολλές καταγγελίες έχουν γίνει.

7.Τέλος θα πρέπει να γίνει μια ανοικτή δημόσια συζήτηση για το ίδρυμα ώστε ο κάθε πολίτης να καταθέσει την άποψη του να καταγραφεί και ανάλογα να αξιοποιηθεί από την διοίκηση.

 

«Στην διάρκεια της θητείας μου θα επιδιώξω μεγαλύτερη δημοσίευση των προβλημάτων του ιδρύματος και την συμμετοχή όλων των πολιτών και των φορέων της πόλης μας»

           

ΩτΦ: Έχετε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος τι θα επιδιώξετε για τη νέα πενταετία σε σχέση με το ίδρυμα και την επαναλειτουργία του;

 

Χ.Π.: Νομίζω ότι το πώς θα κινηθώ την επόμενη πενταετία και τους στόχους που θα θέσω ως Δημοτικός σύμβουλος τους αναφέρω στην παραπάνω ερώτηση. Όμως στην διάρκεια της θητείας μου θα επιδιώξω μεγαλύτερη δημοσίευση των προβλημάτων του ιδρύματος και την συμμετοχή όλων των πολιτών και των φορέων της πόλης μας έτσι ώστε να καταστούν εφικτές οι διαθέσεις των ιδρυτών και όλων αυτών που έδωσαν την περιουσία τους για την δημιουργία αυτού του ιδρύματος αλλά και να διασφαλίσουμε την παραμονή σε αυτό συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη θαλπωρής και συμπαράστασης λόγο του προχωρημένου της ηλικίας τους.

 

ΩτΦ: Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο θέλατε να μιλήσετε, αλλά αν και είστε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, δε σας επιτράπηκε. Τι θέλατε να πείτε;

 

Χ.Π.: Στο δημοτικό συμβούλιο που πέρασε καταλάβαμε όλοι όσοι παραβρισκόμαστε εκεί ότι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου μα καθόλου με το ίδρυμα την λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ήρθε το θέμα και το αντιμετώπισαν σα να το άκουγαν πρώτη φορά. Αυτά που πραγματικά ήθελα να πω εγώ προσωπικά αλλά και  άλλοι συνδημότες μας που ο Πρόεδρος δεν τους έδωσε το λόγο ήταν πάρα πολλά και έπρεπε να είχε γίνει μια συζήτηση με μοναδικό θέμα το γηροκομείο  την λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως ήθελα να πω τι είναι επίσχεση εργασίας, ήθελα να ρωτήσω τους εργαζομένους γιατί δεν επέλεξαν την απόλυση τους και την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους νομικά ώστε το γηροκομείο να μπορεί να λειτουργεί και να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις όπoυ χρειαζόταν, ήθελα να ρωτήσω τους υπευθύνους γιατί δεν ζήτησαν την βοήθεια άλλων φορέων με αντίστοιχες υπηρεσίες που αφορούν την διαχείριση ασθενών με μεγάλα προβλήματα υγείας και που έχουν και τις ανάλογες δομές για να το κάνουν όπως η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν ζήτησαν την βοήθεια του συλλόγου ΑΜΕΑ στην Άμφισσα, γιατί δεν ζήτησαν την βοήθεια του συλλόγου εθελοντών υγείας, γιατί δεν ενεργοποίησαν άλλους φορείς που συνεργάζονται με την εκκλησία,  ήθελα να ρωτήσω εάν συνεργάστηκαν με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ή με την σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι για να καλύπτουν την διατροφή των τροφίμων και το πιο σημαντικό γιατί ενώ δεν υπήρχε Πρόεδρος, δεν υπήρχε πλήρη διοίκηση έτρεξαν όλοι τόσο γρήγορα να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις τις οποίες και θα τις κουβαλούν μαζί τους στον υπόλοιπο βίο τους.

 

 Κυρία Γιαννουλη δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για την ώρα επειδή ο καιρός ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής πλησιάζει, ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος σε λίγες μέρες θα είναι μαζί μας πιστεύω ότι το θέμα θα ανοίξει περισσότερο και οι πολίτες αυτού του Δήμου θα μπορούν να εκφραστούν και να μάθουν τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στο γηροκομείο της Άμφισσας, θα ήθελα να κλείσω με την έννοια της επίσχεσης εργασίας γιατί πολλοί συμπολίτες μας έχουν λανθασμένη αντίληψη τι σημαίνει επίσχεση εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Προγράμματα μεσιτικών γραφείων τεχνολογίας cloud: Γιατί προσφέρουν περισσότερη οργάνωση και ευελιξία

Η οργάνωση, η ευελιξία και η αύξηση παραγωγικότητας είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστ…