Home Πολιτισμός Εργατικό ατύχημα σε στοά της S&B:Νεκρός μεσήλικας χειριστής-φορτωτής
Πολιτισμός - 7 Αυγούστου, 2013

Εργατικό ατύχημα σε στοά της S&B:Νεκρός μεσήλικας χειριστής-φορτωτής

 Ραντεβού με το θάνατο είχε  το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου  μεσήλικας εργαζόμενος από την Άμφισσα  που απασχολούνταν σε  εργολάβο  της S&B  ,   στη μεταλλευτική στοά 1325  που βρίσκεται στην περιοχή «Σιδηρόπορτο»  προς τη μεριά του 51ου χλμ Λαμίας – Άμφισσας που είναι και η έδρα της εταιρείας.

 
Σύμφωνα με  τις πληροφορίες που πήραμε από την S&B  ο εργαζόμενος είχε ξεκινήσει τη βάρδια του στις  14:30 μμ και το ατύχημα έγινε περίπου στις 17:00 μμ .
Ο  εκλιπών εργαζόταν ως  χειριστής –φορτωτής   σε ομάδα τεσσάρων ατόμων, ένα εκ των οποίων τον εντόπισε επάνω στο φορτωτή τραυματισμένο,  σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θανάσιμα , και στη  συνεχεία ενημέρωσε τον εργοδηγό βάρδιας της S&B. ο οποίος μερίμνησε για να διακομιστεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Για τα αίτια του ατυχήματος η εταιρία S&B. επιφυλάχτηκε να απαντήσει παραπέμποντας στα επίσημα πορίσματα της επιθεώρησης μεταλλείων αλλά και στη νεκροψία του νοσοκομείου, τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.


Ωστόσο σύμφωνα με  συναδέλφους του άτυχου που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους  ο θάνατος του εργαζόμενου  προήλθε   ενώ βρισκόταν στη στοά και επιχειρούσε αποκομιδή μπαζών όταν ξεκόλλησε το κουβούκλιο του μηχανήματος  και τον καταπλάκωσε  με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα.
Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί ότι σε ερώτηση της ΩτΦ σε στέλεχος της S&B για την παλαιότητα των μηχανημάτων – λέγεται ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν περίπου 40 ετών-   δεν διέψευσε την πληροφορία  λέγοντας απλά ότι : 
«Ανεξαρτήτως ηλικίας, όλα μας τα μηχανήματα περνούν από τις προβλεπόμενες από την κατασκευαστή τους εργασίες συντήρησης. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε περάσει  τον πιο πρόσφατο σχετικό έλεγχο εντός του τελευταίου διμήνου.» ενώ στην ερώτηση αν οι εργαζόμενοι στην εταιρία και τους εργολάβους της δουλεύουν διπλοβάρδιες απάντησε ότι  : « Τόσο οι εργαζόμενοι της S&B όσο και οι εργαζόμενοι των συνεργαζόμενων εργολάβων, όπως ο εκλιπών, εργάζονται τις ώρες που ορίζει ο Κώδικας Μεταλλευτικών και Λατομικών Επιχειρήσεων. Ειδικά, δε για τους εργαζομένους στις υπόγειες εκμεταλλεύσεις ορίζεται ρητά ότι η βάρδια δεν μπορεί να ξεπερνά το 8ώρο χωρίς ενδιάμεση ανάπαυση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο εκλιπών είχε εργασθεί το πρωί της Παρασκευής, δεν είχε εργαστεί στις εγκαταστάσεις της S&B κατά τη διάρκεια του  Σαββατοκύριακου και η βάρδιά του τη Δευτέρα ξεκίνησε στις 14.30.»


Τέλος να σημειώσουμε ότι ο χώρος του ατυχήματος  έχει σφραγιστεί και παραμένει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα ξεκινήσουν με την αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…