Home Εικόνες Αρχικής Επιτέλους πράξη το ενιαίο εισιτήριο στα μουσεία Δελφών και Άμφισσας Ήρθε η «ώρα της Άμφισσας»

Επιτέλους πράξη το ενιαίο εισιτήριο στα μουσεία Δελφών και Άμφισσας Ήρθε η «ώρα της Άμφισσας»

Επιτέλους πράξη το ενιαίο εισιτήριο στα μουσεία Δελφών και Άμφισσας

Ήρθε η «ώρα της Άμφισσας»

-Οι ευεργετικές συνέπειες και η αύξηση της επισκεψιμοτήτας για την πόλη δεν θα αργήσουν να φανούν.

 

Το μέγεθος της αξίας της απόφασης κοινής εισόδου στα μουσεία Δελφών και Άμφισσας με ένα εισιτήριο, θα φανεί πολύ σύντομα για την Άμφισσα, καθώς ήδη εκτιμάται ως η πλέον σημαντική και ωφέλιμη κίνηση της τελευταίας δεκαετίας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στην Άμφισσα δεσμεύτηκε ότι οι επισκέπτες του Μουσείου Δελφών και του Αρχαιολογικού Χώρου, θα μπορούν με το ίδιο εισιτήριο να επισκέπτονται και την Άμφισσα.

Η Άμφισσα που στερείται δομών φιλοξενίας, δεδομένου ότι έχει μόνο ένα ξενοδοχείο, δεν προσφέρεται για μαζικό τουρισμό και διαμονή στην πόλη οργανωμένων group. Απεναντίας, η πόλη σήμερα προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή, καφέ – ποτό, φαγητό και βόλτα. Το κοινό εισιτήριο θα αποτελέσει κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας, όπου σε συνδυασμό με τη Μητρόπολη, το κάστρο, αλλά και τη Χάρμαινα θα αποτελέσουν σημεία ενδιαφέροντος. Ευτύχημα στο νέο σκηνικό που δημιουργείται είναι η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόταση για ενιαίο εισιτήριο είχε κάνει ο κ. Χάρης Μαρκάτος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε κατά την επίσκεψη της υπουργού κ. Μενδώνη.

 

Σε ανάρτησή του ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας πανηγυρίζει το θέμα αυτό, με τίτλο «με το ίδιο εισιτήριο στους Δελφούς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας», αναφέροντας τα ακόλουθα:

 

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού οι επισκέπτες των Δελφών μπορούν με το ίδιο εισιτήριο να επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για την Άμφισσα, καθώς τα εκατομμύρια επισκεπτών των Δελφών αφενός θα πληροφορούνται για την ύπαρξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άμφισσας και τα εκθέματά του, αφετέρου θα έχουν κίνητρο να το επισκεφθούν, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζω ότι η πρόταση για ενιαίο εισιτήριο διατυπώθηκε προς την Υπουργό από συμπολίτη μας κατά την επίσκεψή της στην Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα στην σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Δελφών και αντιμετωπίστηκε αμέσως θετικά από την Υπουργό. Στο διάστημα που μεσολάβησε την επεξεργαστήκαμε και ήδη υλοποιήθηκε.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την Φωκίδα και της αξίας επισκέψεων Υπουργών και Κυβερνητικών παραγόντων στο νομό μας, που κάποιοι για να μην φανεί η διαφορά με το παρελθόν, επιχειρούν να υποβαθμίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…