Home Δήμος Δελφών Επαγγελματίες της πλατείας Ησαΐα αγωνιούν «Δεν θα αντέξουμε αν χάσουμε το καλοκαίρι»
Δήμος Δελφών - 17 Μαρτίου, 2021

Επαγγελματίες της πλατείας Ησαΐα αγωνιούν «Δεν θα αντέξουμε αν χάσουμε το καλοκαίρι»

 Επαγγελματίες της πλατείας Ησαΐα αγωνιούν

«Δεν θα αντέξουμε αν χάσουμε το καλοκαίρι»

 

Οι εξαγγελίες που φέρουν την εστίαση να ανοίγει επιτέλους τον Απρίλιο, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του αναδόχου της πλατείας Ησαΐα σε αδιέξοδο.

Τα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, με μοναδικό διάλειμμα τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθούν με μοναδικό όπλο το delivery να επιβιώσουν και να μείνουν ανοικτά. Όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα λειτουργήσουν τραπέζια, για να μπουν σε μια κανονική ροή λειτουργίας, έστω και αν είναι μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Ο Δήμος Δελφών δυστυχώς δεν αξιοποίησε σωστά το χρόνο του. Το χρόνο του χειμώνα που έτσι και αλλιώς ήταν περιττός ο εξωτερικός χώρος, αλλά και το χρόνο του από τις 4 Νοεμβρίου που έκλεισε η εστίαση. Δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό το νεκρό για τα καταστήματα χρόνο, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο στην Κάτω Πλατεία, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την κεντρική πλατεία της Άμφισσας. Βασικό επιχείρημα ήταν η καθυστέρηση των συναρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και του αναδόχου για την κατάθεση των νόμιμων δικαιολογητικών, όπως λέγεται από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες εξηγούν ότι είχαν βρεθεί με μέλη της Δημοτικής Αρχής το Φεβρουάριου, όπου τους είχαν ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει το έργο άμεσα. «Είπαμε «ναι», γιατί αφενός ήμασταν σε lockdown, αφετέρου το Φεβρουάριο κάνει κρύο, δεν χρησιμοποιούμε τραπέζια έξω. Δυστυχώς φτάσαμε στις 16 Μαρτίου, για να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Από όσο μας είπαν απαιτούνται τέσσερις μήνες για την εκτέλεση του έργου. Με τις καθυστερήσεις θα χάσουμε όλη τη θερινή σεζόν», μας λέει ένας εκ των επαγγελματιών. Συνάδελφός του τονίζει ότι τα καταστήματά τους έχουν στηθεί και ανακαινιστεί με δάνεια. «Χάσαμε ένα χρόνο, αν χάσουμε και το καλοκαίρι, δεν θα αντέξουμε. Θα καταστραφούμε», μας λέει ξεκάθαρα.

Ο πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης κ. Γιώργος Βάγιανος ζητεί την επίσπευση των εργασιών. Αν πρόκειται να εργαστούν δέκα άτομα για τέσσερις μήνες, να βάλουν τα διπλά να τελειώσει σε δυο. Πραγματικά δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε το καλοκαίρι. Κανένας μας. Είμαστε κλειστοί ένα χρόνο. Ζητάμε από τη δημοτική Αρχή να μας καταλάβει. Εμείς το θέλουμε το έργο. Θα μείνει στον τόπο. Το βασικό ζήτημα είναι να μην μείνει το έργο, αλλά λείψουμε εμείς», τόνισε. 

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στο facebook  έχουν εμφανιστεί περιπαιχτικά σχόλια σχετικά με τη χρησιμότητα του έργου και αυτό δεν είναι τιμητικό για όσους τα γράφουν. Η πλατεία Ησαΐα είναι τόπος συνάθροισης όλο το καλοκαίρι, για όσους παραμένουν στην πόλη. Κάθε βράδυ οι ντόπιοι δίνουν ραντεβού στην πλατεία. Ακόμη και όταν άρχισε να αναπτύσσεται η πλατεία Κεχαγιά, η κάτω πλατεία δεν έχασε την αίγλη της. Έχει μεγαλώσει όλα τα παιδιά της Άμφισσας και θα συνεχίσει να το κάνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…