Home Δήμος Δελφών Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δυνάμεις του διπολισμού
Δήμος Δελφών - 31 Μαΐου, 2019

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δυνάμεις του διπολισμού

 Λευκό και άκυρο ζητεί από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών τονίζοντας ότι «στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, όπου στους δήμους Δελφών και Δωρίδας, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν».

 

 Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Ανακοίνωση για τις ευρωεκλογές, τις τοπικές εκλογές του Μάη και τις βουλευτικές εκλογές του Ιούλη

Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους και τους ψηφοφόρους που συστρατεύτηκαν κι έδωσαν τη μάχη των εκλογών της 26 του Μάη για την ευρωβουλή, τους δήμους και την περιφέρεια. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές στην τοπική διοίκηση και στην ευρωβουλή, θα αξιοποιηθούν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θετικές διεργασίες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών ενάντια στα κόμματα και στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αυτή η τάση δεν πρέπει να μειωθεί, να ανασταλεί όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές, κάτω από εκβιαστικά, τρομοκρατικά και ψεύτικα διλήμματα. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της πολιτικής και μαζικής πάλης.

Στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, όπου στους δήμους Δελφών και Δωρίδας, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών του Ιούλη. Θα τη δώσουμε όπως κάθε φορά με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα. Την επόμενη ημέρα θα είναι παρόντα τα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις, οι συνεχείς έλεγχοι και οι στόχοι της ανάκαμψης του κεφαλαίου που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία το λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που είναι δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές και επιδιώκουν να επανέλθουν στη διακυβέρνηση δριμύτεροι και πιο επιθετικοί.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…