Home Στερεά ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στερεά - 31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών» εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

 

Το σχέδιο εγκαθιστά συγκεκριμένους μηχανισμούς άμεσης και συντονισμένης απόκρισης των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, από την εκδήλωση σεισμών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

 

Επίσης, προβλέπει δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο συντάχθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. Συμμετείχαν στη σύνταξή του οι εξής:

• Πολύζος Ζώης , Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

• Γεώργιος Κωστόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ευβοίας.

• Μάριος Κακοσαίος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας και Αλέξανδρος Μεταξάς, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας.

• Κωνσταντίνος Κοντοπάνος, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ευρυτανίας και Αθανάσιος Μπίκας, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ευρυτανίας.

• Λουκάς Καραδήμος, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Φωκίδας.

 

«Ευχαριστώ τα στελέχη μας, για το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους. Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και περιοχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι πάντα και για τα πάντα. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να ενεργοποιήσουμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…