Home Εικόνες Αρχικής Δ.Τ. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Επιμελητήρια συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας
Εικόνες Αρχικής - Περιφέρεια - 7 Φεβρουαρίου, 2023

Δ.Τ. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Επιμελητήρια συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς του τόπου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επικοινώνησε ήδη με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, αλλά και με την Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στο εθνικό πένθος των γειτονικών μας λαών.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τα είδη ανάγκης, που θα υποδειχθούν

από τις Πρεσβείες, αλλά και με τα σημεία συγκέντρωσης ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλία Μπουρμά και τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

«Αντιμετωπίζουμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, ιδιαίτερα για την Εύβοια και τη Βοιωτία που δέχονται για τρίτη μέρα πολύ μεγάλο όγκο χιονιού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας, όμως, είναι και κοντά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βίωσαν μια συγκλονιστική καταστροφή. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα στελέχη της ΕΜΑΚ και οι τοπικές ομάδες διάσωσης, να συμβάλλουν στον περιορισμό των απωλειών.

»Συμπαριστάμενοι και εμπράκτως, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με τα πέντε εμπορικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς του τόπου για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με την ελπίδα να απαλύνουμε στο μέτρο του δυνατού τον ανθρώπινο πόνο. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε για μία ακόμη φορά αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Αγνιάδης τόνισε: «Η πρωτόγνωρη καταστροφή που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας  σε Τουρκία και Συρία κινητοποιεί, για άλλη φορά, τον επιχειρηματικό κόσμο και μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είμαστε έτοιμοι να συντονίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, με αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και άλλων παροχών,  που σταδιακά σκοπεύουμε να συγκεντρώσουμε σε διάφορα σημεία και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι σκληρές εικόνες που μας μεταφέρουν τα ΜΜΕ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ανθρωπιά μας οφείλει να είναι η μοναδική αντίδραση του λαού μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…