Home Εικόνες Αρχικής Δ.Ε.Ε.Π ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ΅: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 17 Μαρτίου, 2023

Δ.Ε.Ε.Π ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ΅: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους πολίτες του νομού Φωκίδας οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, εσχάτως επανεμφανισθέντος, πρώην βουλευτή, κατά την περίοδο 2015-2019, και υποψήφιου βουλευτή του Σύριζα στις προσεχείς εθνικές εκλογές κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου σχετικά με τον τομέα της Υγείας.

    Αρχικά ο κ. Κωστοπαναγιώτου προβάλλει την επικείμενη δράση του ΙΣΝ και ταυτόχρονα υπερηφανεύεται για το ότι το ίδιο πρόγραμμα είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας τον Μάρτιο του 2019. Προφανώς θεωρεί ότι ήταν η πιο σημαντική δράση κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας του στο νομό. Στην συνέχεια στις παρεμβάσεις του αυτές αναφέρει ότι η υγεία στη Φωκίδα «νοσεί»,  εμφανίζεται επιλεκτικά αμνήμων ξεχνώντας τα όσα διαδραματίστηκαν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στις δομές υγείας του νομού μας και ιδίως στο νοσοκομείο. Θυμίζουμε στον κ. Κωστοπαναγιώτου, ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η Παθολογική Κλινική για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε κλειστή, στην καλύτερη δε περίπτωση υπολειτουργούσε, το νοσοκομείο παρουσίαζε ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, ενώ παράλληλα η τότε ηγεσία της 5 ΥΠΕ μετακινούσε ιατρούς του νοσοκομείου σε άλλα νοσοκομεία δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Φωκίδας. Άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι ασθενείς  να διακομίζονται με το παραμικρό σε άλλα  Νοσοκομεία εκτός νομού, καθώς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν ήταν εφικτό  να τους προσφερθούν τα στοιχειώδη. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο κ. Κωστοπαναγιώτου ως βουλευτής του νομού, αντιμετώπιζε το ΓΝ Άμφισσας, ήταν η απαξιωτική συμπεριφορά που αντιμετώπισαν οι φορείς του νομού, κατά την προσπάθεια επίδοσης ψηφίσματος διαμαρτυρίας στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο, τον Φεβρουάριο του 2016. Ο ίδιος ο βουλευτής τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν απών από τη συνάντηση!!! Εκτός όμως από  την υποστελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, παταγώδης ήταν και η αποτυχία στο κομμάτι των υποδομών, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση της τότε διοίκησης σχετικά με το πρόγραμμα «Αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας» Ευτυχώς για τους πολίτες όλα όσα προαναφέρθηκαν ανήκουν στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια υπό αντίξοες συνθήκες γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε το νοσοκομείο μας να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη. Η έγκριση του νέου οργανισμού λειτουργίας  μετά από δέκα χρόνια, τον Μάρτιο του 2022 , αυξάνει σημαντικά το μόνιμο ιατρικό προσωπικό και αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμισή του νοσοκομείου μας. Η ενίσχυση της ιατρικής υπηρεσίας είναι συνεχής, παρά τις συνταξιοδοτήσεις και του δικαιώματος, που δίνει στους επιμελητές, η ένταξη του νοσοκομείου μας, το 2019, στο άγονο, χωρίς να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο, να υποβάλλουν αίτηση για διευθυντικές θέσεις σε άλλα άγονα νοσοκομεία  (ν. 3754/2009, άρθρο 4 εδ. Ε (ΦΕΚ 43/Α/11-3-2009).

Σημαντική επίσης υπήρξε από το 2020 η ενίσχυση της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι που μαρτυρούν τα προσωπικά βιώματα, αλλά  και οι ευχαριστήριες επιστολές όσων νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια.  Το νοσοκομείο μας κατά την διάρκεια της πανδημίας ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στην αντιμετώπιση, όσο και στη διαχείριση περιστατικών covid-19, έχοντας από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχημένων νοσηλειών στην κλινική covid. Αναβάθμιση έχει συντελεστεί, μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020 και ως προς τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο να ενταχθεί επιτυχώς στο επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ειδικότερα και προς ενημέρωση του απόντος από την Φωκίδα, όλα αυτά τα χρόνια, κ. Κωστοπαναγιώτου:

Ως προς το ιατρικό προσωπικό, από το 2020 έχουν αναλάβει:

1) Επιμελητής Β Φυσίατρος.

2) Επιμελητής Β  Εσωτερικής Παθολογίας ( παραιτήθηκε)

3) Διευθυντής Εσωτερικής Παθολογίας

4) Επιμελητής Β Ουρολογίας στη θέση του ουρολόγου που συνταξιοδοτήθηκε  ( λόγω αγόνου, πριν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο, έκανε αίτηση για διευθυντική θέση σε άλλο άγονο νοσοκομείο, αυτό του Καρπενησίου). Έχει βρεθεί αντικαταστάτης, με δελτίο παροχής υπηρεσιών και  αναμένεται η έγκριση της 5ης ΥΠΕ, το προσεχές διάστημα. 

5) Επιμελητής β ωτορινολαρυγγολογίας. 

6) Επιμελητής Β Χειρουργικής.

7) Επικουρικός Ορθοπεδικός.

8) Επικουρικός Χειρουργός.

9) Καρδιολόγος και Νεφρολόγος με δελτίο παροχής υπηρεσιών (πρωινό ωράριο και εφημερίες).

10) Χειρουργός (Μάιο μέχρι Νοέμβριο) με Δελτίο παροχής υπηρεσιών, εφημερίες. Παιδίατρος (πρώτη φορά εφημεριακά το νοσοκομείο καλύπτεται από 4 παιδιάτρους).

11) Αναμένεται Διευθυντής Μικροβιολογίας από προκήρυξη του Αυγούστου  

             2022.

12) Αναμένεται γυναικολόγος, με δελτίο παρoxής υπηρεσιών, για εφημερίες και πρωινό ωράριο.

13) Αναμένεται η προκήρυξη με τις εξής θέσεις: Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας, Διευθυντή και Επιμελητή Β Νεφρολογίας ( 2 θέσεις νεφρολόγων λόγω αλλαγής οργανισμού).

14) Αναμένεται η πρόσληψη ΠΕ Διαιτολογίας ( Λόγω αλλαγής οργανισμού).

15) Δημιουργήθηκε και λειτουργεί, μια φορά την εβδομάδα, ιατρείο υπογονιμότητας.

Ως προς το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό από το 2020 έχουν αναλάβει:

1) 1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ. 

2) 1 ΤΕ ΜΑΙΑ.

3) 33 άτομα επικουρικό προσωπικό

4) Αναμένονται 5 μόνιμοι νοσηλευτές

Διοικητική/ τεχνική υπηρεσία, από το 2020 έχουν αναλάβει: 

1) 1 μόνιμη υπάλληλος δε διοικητικών γραμματέων. 

2) 1 μόνιμος δε θερμαστών.

3) 1 μόνιμη ΤΕ Πληροφορικής.

4) Αναμένεται 1 μόνιμος υπάλληλος ΠΕ πληροφορικής

5) Επικουρικοί: 2 ΠΕ διοικητικού, 1 ΤΕ Διοικητικού- λογιστικού, 1 βοηθός ηλεκτρολόγου.

Β) ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

1) Έγινε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας», με κωδικό ΟΠΔ: 5072598 από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ” Στερεά Ελλάδα 2014-2020″. Ειδικότερα το νοσοκομείο μας παρέλαβε:

* 2 αναπνευστήρες τύπου ICU

* 2 φορητούς αναπνευστήρες

* 6 monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων

* 1 τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο

* 1 φορητό παλμικό οξύμετρο

* 3 κλίνες νοσηλείας ΜΑΦ( συνολικά έχουμε 6 κλίνες ΜΑΦ ΚΑΙ 1 ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕΘ)

* 3 φορητούς αυτόματους απινιδωτές

* 4 ΗΚΓ απαγωγών

* 1 αναλυτή αερίων αίματος

* 5 αντλίες έγχυσης φαρμάκων και υγρών

* 1 φορείο ( εντός των επόμενων ημερών).

Όσον αφορά την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας», με κωδικό ΟΠΔ: 5104160, η παραλαβή των μηχανημάτων έχει εκκινήσει και εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί.

Επίσης αποκτήθηκε γεννήτρια GSW560V που καλύπτει πλέον όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου μας. Επίσης έγινε αντικατάσταση όλου του υπόγειου κεντρικού δικτύου υδρεύσεως του νοσοκομείου. Τακτοποιήθηκε ο φάκελος ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Κατατέθηκε, κατόπιν, η προμελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση. Πραγματοποιήθηκε η νομιμοποίηση, τακτοποίηση και ανασύσταση του πολεοδομικού φακέλου του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο και η Περιφέρεια έχουν  υπογράψει  Προγραμματική Σύμβαση για την «εκπόνηση μελετών ωρίμανσης εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του ΓΝ Άμφισσας».

Όλα αυτά έγιναν χωρίς τυμπανοκρουσίες με πολύ και σκληρή δουλειά. Έγιναν πολλά υπό αντίξοες συνθήκες, απομένουν να υλοποιηθούν ακόμη περισσότερα. Κάθε καλόπιστος όμως οφείλει να αναγνωρίσει, ότι η εικόνα του Νοσοκομείου είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη που ήταν πριν μερικά χρόνια. Προτρέπουμε τον κ. Κωστοπαναγιώτου να επισκεφθεί το Νοσοκομείο για να διαπιστώσει τα ανωτέρω και να κάνει τις αναγκαίες συγκρίσεις με τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (για έργα δεν κάνουμε λόγο, γιατί δεν υπήρχαν τέτοια).

  

 

Για την Δ.Ε.Ε.Π ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…