Home Π.Ε. Φωκίδας Δημοπρατήθηκε το έργο: «Τοίχος αντιστήριξης στην Ε.Ο. Γραβιάς – Άμφισσας θέση Αη Λιώσα» προϋπολογισμού 50.000,00€
Π.Ε. Φωκίδας - 30 Οκτωβρίου, 2013

Δημοπρατήθηκε το έργο: «Τοίχος αντιστήριξης στην Ε.Ο. Γραβιάς – Άμφισσας θέση Αη Λιώσα» προϋπολογισμού 50.000,00€

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο: «Τοίχος αντιστήριξης στην Ε.Ο. Γραβιάς – Άμφισσας θέση Αη Λιώσα» προϋπολογισμού 50.000,00€.

Πρόκειται για έργο το οποίο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση δύο τεχνικών της Ε.Ο. Γραβιάς – Άμφισσας στη θέση – πηγή Αη Λιώσα του οικισμού Ελαιώνα του Δήμου Δελφών. Το πρώτο τεχνικό είναι επί της πηγής Αη Λιώσα και το δεύτερο είναι στον καταρράκτη κατάντι της πηγής.

Τα δύο τεχνικά λόγω της παλαιότητάς τους και της διαρκούς ροής νερού καθ όλη την διάρκεια του έτους, έχουν προβλήματα στατικότητας και καλής λειτουργίας. Επιπλέον υπάρχουν εντός του πυθμένα των τεχνικών ρίζες πλατάνων, των οποίων το ριζικό σύστημα έχει σπάσει την τσιμεντένια βάση και καταστρέφει την απόβαση αυτών καθώς και τους παλαιούς λιθόκτιστους τοίχους τους. Έτσι συχνό ήταν το φαινόμενο να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα και ύδατα να ρέουν επί του δρόμου με άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια των διερχόμενων.

Στο πρώτο τεχνικό επί της ομωνύμου πηγής θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος. Θα κατασκευαστούν νέα τοιχεία προστασίας της ΕΟ από τα ρέοντα ύδατα και θα αποκατασταθεί ο αποκολληθείς λιθόκτιστος τοίχος. Κατάντι του ανωτέρω τεχνικού, στην έξοδο, θα επισκευαστούν οι πλάγιοι λιθόκτιστοι τοίχοι και θα αποκατασταθούν οι μπαριέρες που έχουν καταστραφεί.

Στο δεύτερο υπό αποκατάσταση τεχνικό στον καταρράκτη της πηγής θα  γίνουν εργασίες καθαρισμού του σε όλο το μήκος. Θα απομακρυνθεί η φυτική ύλη και θα κοπούν τα αυτοφυή δένδρα. Το τοιχίο θα επενδυθεί και θα επισκευαστεί όλο το άνω τοίχωμα. Στο στόμιο εισόδου του τεχνικού θα τοποθετηθεί σιδηροφράκτης για προστασία από ξύλα και φυλλωσιές. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…