Home Εικόνες Αρχικής Δελφοί: Πενθήμερη έκθεση ζωγραφικής και τριήμερο yoga retreat στον ομφαλό της γης

Δελφοί: Πενθήμερη έκθεση ζωγραφικής και τριήμερο yoga retreat στον ομφαλό της γης

Στους Δελφούς έκθεση με τίτλο «Είσαστε τα μάτια, μέσα από τα οποία η Δημιουργία γνωρίζει τον εαυτό της».

Πέντε νέες καλλιτέχνιδες και μια εικαστική επιμελήτρια, οι οποίες ζουν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βενετία, τη Νάξο και το Πόρτο, συναντιούνται ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας για να οργανώσουν μια πενθήμερη έκθεση ζωγραφικής και ένα τριήμερο yoga retreat στον ομφαλό της γης, τους Δελφούς.

Έργα ζωγραφικής, έργα από πηλό, γυάλινες εγκαταστάσεις, έγχρωμα σχέδια με μολύβι και πορτραίτα-ψυχογράφημα, τα οποία «μας δίνουν ένα πεδίο σιωπής με πυκνά αισθήματα. Φανερώνουν και χρωματίζουν ψυχές, θεότητες, άστρα, το φως και το βασίλειο της φύσης», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία εκ των καλλιτέχνιδων, η Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μάλλον ασυνήθιστος: «Είσαστε τα μάτια, μέσα από τα οποία η Δημιουργία γνωρίζει τον εαυτό της». Κι αυτό καθώς, όπως εξηγεί η κ. Παπασταυροπούλου, «δεν αφορά μόνο τον καλλιτέχνη, αλλά τοποθετεί τον κάθε άνθρωπο σε μια ενεργητική θέση στη ζωή του και τη δημιουργία». Η ίδια σημειώνει ακόμη ότι μπορεί τα έργα της έκθεσης να έχουν διαφορετικές ποιότητες, έχουν όμως κοινό πυρήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…