Home Δήμος Δελφών Δελτίο Τύπου: Ο Δήμος Δελφών παρουσιάζει τις δράσεις του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης.
Δήμος Δελφών - 27 Δεκεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου: Ο Δήμος Δελφών παρουσιάζει τις δράσεις του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης.

https://www.youtube.com/watch?v=yivbT_2S3tk

 


Ο Δήμος Δελφών παρουσιάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης. Σε συνεργασία με τις κοινότητες, με φορείς και συλλογικότητες στόχος είναι να κάνουμε όλοι μαζί ένα ταξίδι στον χρόνο, φέρνοντας στο σήμερα γεγονότα και πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους, αποτελώντας την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.  

Στο βίντεο που δημιουργήθηκε και μπορείτε να παρακολουθήσετε, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, περιγράφει τη φιλοσοφία του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και το λογότυπο των εορτασμών του Δήμου για το 2021, εμπνευσμένο από τη σημαία της επανάστασης που υψώνει ο Μητρόπουλος στο κάστρο των Σαλώνων την ημέρα του Πάσχα του 1821, όπως απεικονίζεται στη γνωστή λιθογραφία του Louis Dupré. Επίσης, εστιάζει στην κύρια δράση του Δήμου, για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών, που είναι η ιστορική – τουριστική διαδρομή «Οι δρόμοι του ‘21», σκοπός της οποίας είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του συνόλου των στοιχείων της περιοχής που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακόμα, o  Πρόεδρος της επιτροπής του Δήμου για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης, κ. Νικόλαος Κατσικούλης, παραθέτει τις δράσεις που έως σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και περιλαμβάνουν, εκτός του καθιερωμένου επετειακού κύκλου, εκθέσεις, συνέδρια, εκδόσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Με αφορμή την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος, σημειώνοντας: «Στο πνεύμα που αρμόζει, με σεβασμό στην ιστορία μας και τους αγωνιστές της, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, και υπό τις συνθήκες που θα μας επιτραπεί, θα λάβει χώρα σειρά εκδηλώσεων μέσω των οποίων θα αναδειχθεί ο πολύ σημαντικός ρόλος του τόπου μας από την έναρξη κιόλας της Επανάστασης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ήδη έχουν σχεδιαστεί, αλλά και εκείνων που θα προστεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σας καλώ να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 200 ετών. Ο πλούτος της ιστορίας του τόπου μας αποτελεί παρακαταθήκη σημαντικών μηνυμάτων που είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε, αλλά να τα επαναφέρουμε συνεχώς στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Το αύριο υπάρχει ως συνέχεια του χθες. Χρέος μας σήμερα είναι να δημιουργήσουμε τον ισχυρό συνδετικό ιστός τους. Προς τούτο εργαζόμαστε…».

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…